Po šių dramatiškų rungtynių tapo aišku, kad jei trečiadienį lietuviai įveiks bosnius, B grupėje jie finišuos ketvirti ir laimės bilietą į atkrintamąsias varžybas Berlyne. Lietuvių varžove aštuntfinalyje taptų geriausia A grupės komanda – galimybių užimti pirmą vietą Tbilisyje turi tik Ispanija ir Turkija, kurios trečiadienį kausis tarpusavyje ir mačą užbaigs lietuvių rungtynėms su bosniais įpusėjus. Aštuntfinalio rungtynės vyktų rugsėjo 10-ąją, šeštadienį.

Slovėnai rungtynių kontrolę į savo rankas perėmė nuo susitikimo pradžios ir ilgai netrukus pirmavo dvigubai 12:6. Antrajame ketvirtyje Aleksanderio Sekuličiaus auklėtiniai sugebėjo padidinti savo persvarą iki 14 taškų (31:17), tačiau vokiečiams pavyko ją apkarpyti.

Įpusėjus dvikovai 17 taškų surinkęs L. Dončičius ir kompanija buvo priekyje 44:36.

Po didžiosios pertraukos vokiečių puolimo vežimą ėmė traukti Dennisas Schroderis ir aikštės šeimininkai kone kvėpavo varžovams į nugarą – 57:55. Vis dėlto perlaužti rungtynių eigos slovėnai neleido. Spurtą 8:0 surengę A. Sekuličiaus auklėtiniai atstatė dviženklį skirtumą – 65:55.

Vokietijos rinktinė rankų nenuleido ir Andreaso Obsto dėka pjovė tą skirtumą perpus, tačiau L. Dončičius ir vėl sėkmingais individualiais reidais sugebėjo sustabdyti varžovus bei dar labiau priartinti slovėnus prie pergalės – 78:68.

Rungtynių pabaigoje vokiečiai dar kartą pakilo į lemiamą šturmą (85:80). Vis dėlto pakeisti baigties jiems nesisekė, o nervai neišlaikė D. Schroderiui, kuris grubiai prasižengęs vos nesusikibo su Edo Muričiumi. Tai visiškai išsprendė nugalėtojo klausimą, nes vokiečių lyderis buvo diskvalifikuotas, o slovėnai dar metė baudos metimus.

L. Dončičius surengė tikrą šou antradienį – slovėnų lyderis per 34 min. pelnė 36 taškus (12/17 dvitaškiai, 2/8 tritaškiai, 6/9 baudos), atkovojo 10 kamuolių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 32 naudingumo balus.


Slovėnija: Luka Dončičius 36 (10 atk.k., 32 naud.b.), Goranas Dragičius 18, Mike'as Tobey 10, Klemenas Prepeličius 9, Jaka Blažičius 7.

Vokietija: Dennisas Schroderis 19, Andresas Obstas 14, Maodo Lo 13, Franzas Wagneris, Johannesas Thiemannas ir Danielis Theisas po 8.

Paskutinėse rungtynėse trečiadienį Vokietija žais su vengrais (21.30 val.), prieš tai prancūzų laukia akistata su slovėnais (18.15 val.), o ankstyviausiame B grupės mače (15.30 val.) dėl bilieto į Berlyną susigrums Lietuva su Bosnija ir Hercegovina.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Lietuvos rinktinės tvarkaraštis B grupėje (data, laikas, rungtynės)

Rugsėjo 1 d., ketvirtadienis18.15 val.Lietuva – Slovėnija 85:92
Rugsėjo 3 d., šeštadienis18.45 val.Lietuva – Prancūzija 73:77
Rugsėjo 4 d., sekmadienį15.30 val.Vokietija – Lietuva 107:109
Rugsėjo 6 d., antradienis18.15 val.Lietuva – Vengrija 87:64
Rugsėjo 7 d., trečiadienis15.30 val.Lietuva – Bosnija ir Hercegovina

Europos čempionatas – keturiose šalyse, atkrintamosios – Berlyne

Slovėnijos pergale pasibaigusios 2017-ųjų Europos pirmenybės tapo paskutinėmis, organizuotomis pagal senąjį modelį, kai Eurobasket turnyrai per dešimtmetį vykdavo net penkis kartus.

Eurobasket 2022 – jau trečiasis čempionatas iš eilės, kurio grupių varžybos rengiamos skirtingose šalyse, taip sumažinant organizacinę naštą valstybėms. Kaip jau įprasta nuo 2011-ųjų, turnyre iš viso dalyvaus 24 komandos, po šešias burtų keliu padalintos į 4 grupes.

Iš kiekvienos grupės į kitą etapą pateks po 4 geriausias komandas, o visos atkrintamosios varžybos bus organizuojamos Vokietijos sostinėje Berlyne, 14,5 tūkst. žiūrovų talpinančioje „Mercedes-Benz“ arenoje.

Europos čempionatas vyks rugsėjo 1-18 dienomis. Aštuntfinaliai Berlyne suplanuoti rugsėjo 10-11, ketvirtfinaliai – 13-14, o pusfinaliai – 16 dieną. Didžiojo ir mažojo finalo mūšiai vyks sekmadienį, rugsėjo 18 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)