Jei lietuvių nesėkmes prieš pajėgius konkurentus Europos čempionato pradžioje buvo galima numatyti, tai nelauktai tarp favoritų įsibrovę bosniai galėjo nustumti Lietuvos rinktinę nuo prarajos krašto.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai jau antradienį galėjo atsisveikinti su viltimis patekti į Europos pirmenybių atkrintamąsias varžybas, net nesulaukę savo pačių ketvirto turo rungtynių su Vengrija (0/3).

Pražūtinga Lietuvai (0/3) būtų Bosnijos ir Hercegovinos pergalė prieš Prancūziją, tačiau, laimei, tokį košmarišką scenarijų jau galima užmiršti.

Lietuvos rinktinei dabar reikia dviejų pergalių, kad pasiektų kitą „Eurobasket 2022“ etapą. Tai reiškia, kad K. Maksvyčio auklėtiniai turi laimėti prieš vengrus antradienį ir išstumti iš ketvirtos vietos bosnius, su kuriais ir užbaigs grupių etapą trečiadienį.

Bosnija ir Hercegovina: Jusufas Nurkičius (10 atk.k.), Džananas Musa ir Miralemas Halilovičius po 14, Johnas Robersonas 13, Edinas Atičius 10.

Prancūzija: Guerschonas Yabusele 15, Evanas Fournier ir Thomas Heurtelis po 14, Rudy Gobertas 11 (12 atk.k.), Vincentas Poirier 9, Terry Tarpey 7, Moustapha Fallas ir Elie Okobo po 4, Andrew Albicy 3.

Rungtynių eiga:

Be didesnės žvalgybos prasidėjusiose rungtynėse bosniai pataikė tris tritaškius ir įpusėjus kėliniui buvo priekyje 13:9. Prancūzai mėgino žaisti per Rudy Gobert'ą, tačiau tai ne visada pasiteisino.

Suaktyvinę gynybą prancūzai pelnė 7 taškus iš eilės ir išsiveržė į priekį 13:16. Po pirmo kėlinio rezultatas lygus 19:19.


Bosnių spurtą 8:0 taikliu metimu iš po krepšio sustabdė Vincentas Poirier. Thomas Heurtelis taikliu tritaškiu išlygino rezultatą įpusėjus ketvirčiui – 29:29.

Pasipylė netaiklūs metimai ir chaotiškas žaidimas abejose aikštės pusėse. Evano Fournier tritaškis išjudino Vincento Collet auklėtinių puolimą ir netrukus jie jau turėjo 9 taškų persvarą (32:41).

Išnaudoję Jusufo Nurkičiaus techninę pražangą prancūzai pirmą kartą šioje dvikovoje įgijo dviženklę persvarą. Įpusėjus rungtynėms Bosnija ir Hercegovina atsiliko 34:44.

5 minutes po didžiosios pertraukos vyko lygi kova, komandos apsikeitė taikliais metimais. Prancūzai sėkmingiau išnaudojo varžovų klaidas ir kėliniui persiritus į antrą dalį pirmavo jau 12 taškų persvara 40:52.

V. Collet auklėtiniai turi bilietą į atkrintamąsias varžybas, tačiau atsipalaiduoti nebuvo linkę – kovojo dėl kiekvieno kamuolio ir gynyboje dirbo pagirtinai.

Kiek geresnę atkarpą sužaidė bosniai, pelnę 6 taškus iš eilės ir privertę tritaškius pro šalį šaudžiusius prancūzus imti minutės pertraukėlę (46:52). Prancūzai neleistinai daug klydo ir po trijų kėlinių skirtumas beveik išnyko (50:52).


Tris tritaškius iš eilės pataikę bosniai išsiveržė į priekį 59:57. Dramatiškoje šios dvikovos atomazgoje prasidėjo tikras nervų karas. Įpusėjus paskutiniam kėliniui prancūzai sugebėjo susigrąžinti iniciatyvą (61:64).

V. Collet auklėtiniai po itin prasto trečio kėlinio vėl pradėjo demonstruoti gerą žaidimą. Gerschonas Yabusele perėmė kamuolį, įkrovė jį iš viršaus ir privertė bosnius imti minutės pertraukėlę. Dar vieną dėjimą iš viršaus išrašė R. Gobert'as (65:70).

Likus žaisti 2 min. prancūzai po E. Fournier dvitaškio turėjo 7 taškų persvarą (65:72). Bosniai nepataikė tritaškio, o Terry Tarpey įkrovė kamuolį iš viršaus - 65:74 likus žaisti 1 min. ir 33 sek. G. Yabusele dar pridėjo dvitaškį ir, atrodo, šių rungtynių baigtis jau nulemta. Bosniai atsiliko 65:79 likus žaisti pusę minutės ir galiausiai pralaimėjo 68:91.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)