O antradienį Lietuvos gerbėjai Kelne švenčia dvigubą pergalę: turnyro lentelėje viena nukeliavo į jų numylėtinių, antra – į Prancūzijos sąskaitą.

Nors neprivalėjo, pastaroji rimtai pasižiūrėjo į rungtynes su Bosnija ir Hercegovina bei neleido Balkanų atstovams palaidoti paskutinės lietuviškos vilties.

Prancūzų nesugundė ir galimybė sugudrauti bei specialiai pralaimėti tikintis finišuoti žemesnėje B grupės vietoje ir taip patiems pasirinkti, kuria atkrintamųjų varžybų medžio šaka ropštis aukštyn.

„Faktas, kad buvo abejonių. Bet giliai širdyje jaučiau, kad prancūzai yra per aukšto meistriškumo komanda, jog galėtų taip padaryti. Ir treneris Vincentas Collet, manau, neleistų pasitaupyti. Viskas gerai, kas gerai baigiasi“, – komentavo R. Jokubaitis.

21-erių Europos čempionato debiutantas neslėpė, jog prieš mačą su vengrais labiau rūpinosi ne savo paties užduotimis, o prancūzų ir bosnių reikalais.

Tai nesutrukdė sulaukus gerų naujienų iškovoti pirmosios pergalės turnyre rezultatu 87:64. Pats R. Jokubaitis prie jos prisidėjo 10 taškų ir 6 rezultatyviais perdavimais.

Įžaidėjas be klaidų atakavo iš visų padėčių, o jam būnant aikštėje Lietuva pelnė net 31 tašku daugiau nei Vengrija.

„Iki tol rinkome pralaimėjimus, nors žaisdavome lygiai su varžovais. Jautėme, kad mums reikia kažkokio atspirties taško. Faktas, kad tuo tašku tapo prancūzų pergalė.

Nenoriu prisikalbėti, bet atrodo, kad atsimušėme nuo dugno. Nematau kitose grupėse komandų, kurios jau dabar būtų turėjosios tokių kovų. Mums atkrintamosios, kova dėl išlikimo prasidėjo anksčiau. Manau, dabar jau viskas – ryt laimime prieš bosnius ir keliaujame į Berlyną. Pasitikėjimo dabar tikrai įgavome, patys esame savo likimo kalviai“, – pakylėtas buvo R. Jokubaitis.

Bėda ta, kad tą patį byloja ir bosniai. Ypač jų lyderiai Jusufas Nurkičius, Džananas Musa, Johnas Robersonas ir Miralemas Halilovičius.

R. Jokubaitis sutinka, kad norint nepakartoti nuo šio kvarteto jau nukentėjusių slovėnų klaidos, reikėtų toliau ieškoti būdų kaip pagerinti žaidimą savoje aikštės pusėje.

„Vengrai – ne pati stipriausia komanda, bet gynyboje šiandien vis tiek nespindėjome, tai ir yra mūsų didysis minusas šiame čempionate. Prieš kietesnius bosnius turėsime susitvarkyti geriau“, – svarstė „Barcelona“ (Ispanija) klubo gynėjas.

Beje, R. Jokubaitis nustebo išgirdęs, jog akistatoje su bosniais gali prireikti skaičiuoti taškų skirtumą. Tuo atveju, jei Slovėnija daugiau nebeiškovotų pergalių ir įsimaišytų tarp lietuvių bei bosnių, laimėti būtų privalu bent 6 taškų persvara.

Išklausęs galimus variantus, R. Jokubaitis padarė išvadą, jog situacija labai primena 2013-uosius.

Tuomet Europos čempionatas Slovėnijoje Lietuvos rinktinei taip pat vos nesibaigė ties pirmu barjeru. Tik tąsyk taškų atsargą turėjo patys lietuviai – nors paskutiniame mače ir pralaimėjo bosniams, vis tiek žengė tolyn ir vėliau nukeliavo iki pat sidabro.

„Pamenu, buvau jaunas, mažas, su tėvais žiūrėjau svetainėje, kaip Mirza Teletovičius baudžia. Tikiuosi, rytoj niekas mūsų nebaus – mes patys bausime“, – optimistiškai nusiteikęs R. Jokubaitis.

Vis dėlto po kelių valandų paaiškėjo, jog skaičiuoti taškų skirtumo lietuviams nereikės. Ant Luka Dončičiaus kupros užsiropščiusi Slovėnija 88:80 įveikė Vokietiją, tad trečiadienį Lietuvą tenkins pergalė bet kokiu rezultatu.

Lemiamas rungtynes su Bosnija ir Hercegovina K. Maksvyčio auklėtiniai pradės 15.30 val. Lietuvos laiku.

Praėjusią savaitę Lietuvos rinktinė paeiliui nusileido Slovėnijai (85:92), Prancūzijai (73:77) ir Vokietijai (107:109). Į kitą etapą iškops keturios komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją