26-erių aukštaūgis iš „Lanxess“ arenos aikštės žengė ne tuščiomis: nešinas Kelno katedros formos pagalvėle, kuria apdovanojami geriausi Europos čempionato rungtynių žaidėjai.

Gerokai didesnę pagalvę kyštelėjo kitos B grupės komandos.

Patys lietuviai (1/3) nugalėjo be traumuoto lyderio Adamo Hangos likusius vengrus (0/4) 87:64.

Kiek anksčiau pasistengė ir Prancūzija (3/1), pranokusi tiesioginę Lietuvos konkurentę kovoje dėl paskutinės vietos atkrintamosiose varžybose Bosniją ir Hercegoviną (2/2) rezultatu 81:68.

D. Sabonis neslėpė, jog ruoštis rungtynėms su vengrais buvo sudėtinga – krepšininkų mintyse buvo kitas mačas, kuriame nepalanki baigtis būtų iš karto eliminavusi komandą iš tolesnės kovos.

„Bandėme labai nekreipti dėmesio, bet rūbinėje yra švieslentė, kurioje rezultatas rodomas gyvai. Paskui ją net išjungė, nes visi tik į ją ir žiūrėjo“, – pasakojo Sakramento „Kings“ (NBA) klubo atstovas.

Įprastas susikaupimo rutinas šįkart gal ir teko pakeisti, bet aikštėje tai jokios įtakos neturėjo – Vengrija nebuvo lygiavertė priešininkė.

K. Maksvytis galėjo laisvai rotuoti visus 12 žaidėjų, tuo naudojosi ir D. Sabonis, kuris dar ketvirto kėlinio pradžioje peržengė ankstesnį savo rezultatyvumo rekordą rinktinėje (17 taškų).

Iš viso šimtaprocentiniu tikslumu „iš žaidimo“ atakavęs krepšininkas per 25 min. spėjo surinkti 19 taškų, atkovoti 8 kamuolius, atlikti 4 rezultatyvius perdavimus ir užsitarnauti 30 naudingumo balų – tai taip pat yra naujas jo asmeninis rekordas.


Nepaisant to, vidurio puolėjas teigė norintis kuo greičiau pamiršti šias rungtynes.

„Šitų rungtynių tikrai nėra ko ilgai atsiminti, kaip tik reikia kuo greičiau pamiršti, nes svarbiausias mačas – rytoj. Prancūzai mums padėjo, ir dabar turime padaryti antrą darbo dalį. Rytoj turime laimėti, tada galėsime jiems padėkoti. Svarbiausia, kad turime šansą eiti į kitą etapą, tuomet čempionatas prasidėtų iš naujo“, – kalbėjo D. Sabonis.

„Šiandien jau laimingesnė diena, dabar viską turime savo rankose. Ačiū Dievui, ir mums pagaliau šiek tiek sėkmės nusišypsojo. O rytoj – mirk arba gyvenk“, – pridūrė 21 tašką ir 8 atkovotus kamuolius surinkęs Jonas Valančiūnas.

Trečiadienį K. Maksvyčio auklėtiniai finišuos B grupėje maču su bosniais, lemsiančiu, kuri iš dviejų komandų žengs į aštuntfinalį.

„Greitai puola, turi daug talento, metikų – visko turi. Bus ir jų sirgalių – bus kova. Jusufas Nurkičius? Labai didelis žaidėjas, moka išnaudoti kūną – su JV turėsime būti atsargūs, kad neprisirinktume pražangų“, – apie būsimus varžovus ir jų grėsmingiausią priekinės linijos žaidėją atsiliepė D. Sabonis.

„Geras žaidėjas, demonstruoja gerą formą. Nedaug liko valandėlių, bet turime pasiruošti prieš jį žaisti“, – sakė J. Valančiūnas.

Paskutinėse dienos rungtynėse Kelne Vokietija (3/1) 80:88 nusileido Slovėnijai (3/1). Į kitą etapą iškops keturios komandos.

Praėjusią savaitę Lietuvos rinktinė paeiliui nusileido Slovėnijai (85:92), Prancūzijai (73:77) ir Vokietijai (107:109).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)