Nuo pat dvikovos pradžios bosniai ėmė diktuoti savo sąlygas aikštėje ir vertė varžovus gerokai pavargti gynyboje. Jau pirmajame kėlinyje vokiečiai atsiliko 13:20, situacija nedaug pasikeitė ir antrajame – 32:40.

Pirmaisiais smuikais Bosnijos ir Hercegovinos ekipoje griežė Jusufas Nurkičius ir Džananas Musa, per du kėlinius pelnę atitinkamai 17 ir 14 taškų.

Vis dėlto savų sirgalių palaikomi G. Herberto auklėtiniai dar prieš didžiąją pertrauką pradėjo įspūdingą spurtą 18:0, kuris leido įpusėjus trečiajam ketvirčiui išsiveržti Vokietijos rinktinei į priekį 54:47.

Iniciatyvą perėmę aikštės šeimininkai prieš prasidedant paskutiniam kėliniui įgijo dviženklę persvarą, o netrukus skirtumas išaugo net iki 17 taškų (77:60).

Bosniai rankų nenuleido ir sugebėjo priartėti varžovų iki 6 taškų (82:76), tačiau Die Mannschaft pergalės iš rankų nepaleido ir triumfavo.

Kol kas nepralaiminti Vokietijos rinktinė sekmadienį 15.30 val. susigrums su mūsų šalies atstovais.

Vokietija: Franzas Wagneris ir Dennisas Schroderis (9 rez.p.) po 18, Johannesas Thiemannas 14, Andresas Obstas 13, Nielsas Giffey 7, Maodo Lo ir Jonas Bottermannas 4, Danielis Theisas 2.

Bosnija ir Hercegovina: Džananas Musa 30 (29 naud.b.), Jusufas Nurkičius 21, Johnas Robersonas 13, Miralemas Halilovičius 7.

Europos čempionatas – keturiose šalyse, atkrintamosios – Berlyne

Slovėnijos pergale pasibaigusios 2017-ųjų Europos pirmenybės tapo paskutinėmis, organizuotomis pagal senąjį modelį, kai Eurobasket turnyrai per dešimtmetį vykdavo net penkis kartus.

Eurobasket 2022 – jau trečiasis čempionatas iš eilės, kurio grupių varžybos rengiamos skirtingose šalyse, taip sumažinant organizacinę naštą valstybėms. Kaip jau įprasta nuo 2011-ųjų, turnyre iš viso dalyvaus 24 komandos, po šešias burtų keliu padalintos į 4 grupes.

Iš kiekvienos grupės į kitą etapą pateks po 4 geriausias komandas, o visos atkrintamosios varžybos bus organizuojamos Vokietijos sostinėje Berlyne, 14,5 tūkst. žiūrovų talpinančioje „Mercedes-Benz“ arenoje.

Europos čempionatas vyks rugsėjo 1-18 dienomis. Aštuntfinaliai Berlyne suplanuoti rugsėjo 10-11, ketvirtfinaliai – 13-14, o pusfinaliai – 16 dieną. Didžiojo ir mažojo finalo mūšiai vyks sekmadienį, rugsėjo 18 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją