Lietuvos rinktinei tai jau antras pralaimėjimas iš eilės – „Eurobasket 2022“ starte lietuviai 85:92 nusileido čempionų titulą ginantiems slovėnams. Savo ruožtu prancūzai po nesėkmės 63:76 prieš turnyro šeimininkus vokiečius džiaugėsi pirmąja pergale.

Lyg ant sparnų rungtynes pradėję lietuviai dominavo abejose aikštės pusėse ir greitai susikrovė 9 taškų persvarą – 15:6. Daugiausiai Evano Fournier pastangomis prancūzai atsigavo po šalto dušo ir išlygino žaidimą – įpusėjus dvikovai K. Maksvyčio auklėtiniai pirmavo minimaliu skirtumu 41:40.

Po didžiosios pertraukos lietuviams sėkmingai pavyko stabdyti varžovus, tačiau prancūzai itin sėkmingai sužaidė paskutiniame kėlinyje, kurį laimėjo 27:17. Lietuvos rinktinei daugiausiai ypač pabaigoje koją kišo klaidos – jų padarė 17, kai Les Bleus – 9.

Kitas rungtynes Lietuvos rinktinė žais sekmadienį su turnyro šeimininkais vokiečiais. Po trumpo atokvėpio antradienį K. Maksvyčio auklėtiniai kovos su vengrais, o trečiadienį – su Bosnijos ir Hercegovinos rinktine.

Lietuva: Jonas Valančiūnas 15 (8 atk.k.), Rokas Jokubaitis 14 (5 rez.p.), Marius Grigonis 13, Ignas Brazdeikis 12, Lukas Lekavičius ir Domantas Sabonis (9 atk.k.) po 6, Rokas Giedraitis 4, Mindaugas Kuzminskas 3, Eigirdas Žukauskas, Arnas Butkevičius ir Martynas Echodas po 0.

Prancūzija: Evanas Fournier 27, Gerschonas Yabusele 9, Terry Tarpey ir Rudy Gobertas po 8, Moustapha Fallas ir Vincentas Poirier po 6, Thomas Heurtelis 5, Tomothe Luwawu-Cabarrot 4, Andre Albicy ir Elie Okobo po 2.

Europos krepšinio čempionatas: Lietuva - Prancūzija. Rungtynių statistika

Lietuvos rinktinės dvyliktukas: Ignas Brazdeikis, Arnas Butkevičius, Martynas Echodas, Rokas Giedraitis, Marius Grigonis, Rokas Jokubaitis, Mindaugas Kuzminskas, Lukas Lekavičius, Domantas Sabonis, Jonas Valančiūnas, Kristupas Žemaitis, Eigirdas Žukauskas.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis B grupėje (data, laikas, rungtynės)

Rugsėjo 1 d., ketvirtadienis18.15 val.Lietuva – Slovėnija 85:92
Rugsėjo 3 d., šeštadienis18.45 val.Lietuva – Prancūzija
Rugsėjo 4 d., sekmadienį15.30 val.Vokietija – Lietuva
Rugsėjo 6 d., antradienis18.15 val.Lietuva – Vengrija
Rugsėjo 7 d., trečiadienis15.30 val.Lietuva – Bosnija ir Hercegovina

Europos čempionatas – keturiose šalyse, atkrintamosios – Berlyne

Slovėnijos pergale pasibaigusios 2017-ųjų Europos pirmenybės tapo paskutinėmis, organizuotomis pagal senąjį modelį, kai Eurobasket turnyrai per dešimtmetį vykdavo net penkis kartus.

Eurobasket 2022 – jau trečiasis čempionatas iš eilės, kurio grupių varžybos rengiamos skirtingose šalyse, taip sumažinant organizacinę naštą valstybėms. Kaip jau įprasta nuo 2011-ųjų, turnyre iš viso dalyvaus 24 komandos, po šešias burtų keliu padalintos į 4 grupes.

Iš kiekvienos grupės į kitą etapą pateks po 4 geriausias komandas, o visos atkrintamosios varžybos bus organizuojamos Vokietijos sostinėje Berlyne, 14,5 tūkst. žiūrovų talpinančioje „Mercedes-Benz“ arenoje.

Europos čempionatas vyks rugsėjo 1-18 dienomis. Aštuntfinaliai Berlyne suplanuoti rugsėjo 10-11, ketvirtfinaliai – 13-14, o pusfinaliai – 16 dieną. Didžiojo ir mažojo finalo mūšiai vyks sekmadienį, rugsėjo 18 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)