„Lietuvos rinktinė turi bene geriausią vidurio puolėjų duetą visame Europos čempionate, bet nesugebėjo išnaudoti savo persvaros po krepšiais. Galvojau, kad galime turėti problemų kovoje dėl atšokusių kamuolių, bet galiausiai lietuviai atkovojo 37, o Slovėnijos krepšininkai – 35 kamuolius.

Be to, esminiu mūsų privalumu tapo puikus klaidų ir perimtų kamuolių santykis. Šios rungtynės įrodė, kad turime geriausią gynėjų liniją visoje Europoje, o šiuolaikiniame krepšinyje būtent gynėjai, o ne vidurio puolėjai nulemia rungtynių baigtį“, – po Slovėnijos pergalės prieš Lietuvą džiaugėsi buvęs slovėnų treneris Z. Sagadinas.

Rungynėse su Slovėnija pagrindinis lietuvių vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas per 31 min. pelnė 9 taškus ir atkovojo 12 kamuolių, o beveik 26 minutes aikštėje praleidęs Domantas Sabonis surinko 10 taškų ir atkovojo 5 atšokusius kamuolius.

Abu lietuvių centrai drauge atliko 2 rezultatyvius perdavimus, bet suklydo net 7 kartus. Tuo metu Slovėnijos rinktinės įžaidėjai Luka Dončičius ir Goranas Dragičius aikštėje praleido 35 ir 24 minutes, bendromis pastangomis surinko 33 taškus, atkovojo 9 kamuolius ir atliko 13 rezultatyvių perdavimų. Tiesa, abu slovėnai tai pat padarė 6 klaidas.

Z.Sagadino teigimu, būtent Slovėnijos rinktinės įžaidėjai diktavo rungtynių tempą, o didžiausias jų indėlis į pergalę buvo lemiamomis ketvirto kėlinio minutėmis.

„Po keistos nesėkmės paskutinėse rungtynėse su Vokietija buvo labai smagu matyti drąsią ir stiprią Slovėniją, kuri nuo pat pirmos susitikimo akimirkos padarė viską, kad laimėtų rungtynes. Slovėnų žaidimas buvo įvairiapusis ir subalansuotas, o tai atsispindi ir rezultatyvių perdavimų statistikoje: slovėnai atliko 25 rezultatyvius perdavimus, o lietuviai – tik 14.

Be abejo, tai ne tik Lukos ir Gorano nuopelnas, reikia pagirti ir tobulai tais perdavimais pasinaudojusį Mike'ą Tobey, ir puikias rungtynes sužaidusį Jaką Blažičių. Tuo meti lietuviai taip ir nesugebėjo išnaudoti savo vidurio puolėjų, bet tai jų problema, o ne mūsų. Mes jiems primetėme sau parankų žaidimą ir čempionatą pradėjome puikia pergale“, – konstatavo Z. Sagadinas.

Žymiausias Slovėnijos krepšinio specialistas skeptiškai įvertino ir Lietuvos rinktinės galimybes kautis dėl medalių šiame Europos čempionate. Z. Sagadinas, kad slovėnams šiose pirmenybėse rimęiausią iššūkį gali mesti Sebijos ir Graikijos rinktinės, o B grupėje didžiausią pavojų kelia Vokietija.

„Visi kalba apie prancūzus, bet šiais metais jie neturi geriausių savo krepšininkų ir nėra tinkamai pasiruošę čempionatui. Nemanau, kad Prancūzija šiame čempionate atliks kokį nors svarbesnį vaidmenį. Mūsų grupėje pavojingiausi yra vokiečiai. Jie neturi vieno ryškaus lyderio, bet turi puikų strategą Gordoną Herbertą, su kuriuo esu pažįstamas daugiau nei du dešimtmečius. Jis puikiai paruošė šią rinktinę, tai pirmose Europos čempionato rungtynėse suprato prancūzai, vokiečių jėgą neseniai pajutome ir mes patys.

Manau, kad Slovėnija ir Vokietija grumsis dėl pirmos vietos grupėje. Kalbant apie pagrindinius pretendentus į medalius, įtraukčiau dar serbus ir graikus. Jie surinko pajėgiausius savo krepšininkus ir kartu su Slovėnija pretenduoja į aukščiausias vietas. Ispanai šiais metais neturi geros komandos, lietuviai taip pat medalių nelaimės. Nustebinti gali turkai, bet čempionato favoritai yra slovėnai, serbai ir graikai“, – reziumavo 69-erių Z. Sagadinas.

Antrose B grupės rungtynėse Slovėnijos rinktinė šiandien žais su Vengrija, Lietuva susitiks su Prancūzija, o Vokietija išmėgins jėgas su Bosnijos ir Hercegovinos rinktine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)