Europos krepšinio čempionato starte ketvirtadienį prieš Vokietijos ir Prancūzijos rinktinės rungtynes šlovingai buvo pažymėtas D. Nowitzkio indėlis į Vokietijos krepšinio istoriją.

Balti 14-uoju numeriu pažymėti marškinėliai, kuriuos jis vilkėjo 1997-2015 metais, buvo pakelti į Kelno „Lanxess“ arenos palubes.

44-erių metų D. Nowitzkis per karjerą sužaidė 153-ejas rungtynes vilkėdamas nacionalinius marškinėlius. Jo trofėjų kolekcijoje – 2002-ųjų pasaulio čempionato bronza ir 2005-ųjų Europos čempionato sidabras.

„Jei kas nors tai nusipelnė, tai Tu“, – keliant milžiniškus D. Nowitzkio marškinėlius arenoje sakė Vokietijos krepšinio federacijos prezidentas Ingo Weissas.


Šių metų pradžioje panašią ceremoniją atliko ir Dalaso „Mavericks“ klubas – 41-uoju numeriu pažymėti vokiečio marškinėliai visiems laikams liks Dirko. Vokietis NBA žaidė 21-erius metus.


Į pagerbimo ceremoniją atvyko Dalaso klubo savininkas Markas Cubanas ir komandos strategas Jasonas Kiddas. Abu prieš tai stebėjo dabartinės „Mavericks“ žvaigždės Lukos Dončičiaus pergalingą pasirodymą prieš Lietuvos rinktinę.


D. Nowitzkis yra vienintelis vokietis, laimėjęs NBA aukso žiedą. Tai jo vedama „Mavericks“ komanda padarė 2011 metais.

Vokiečiai negaili jam didvyrio epitetų, o Dirko laimėjimus ir rekordus vadina legendiniais.

„Jaučiuosi nepaprastai pagerbtas, – sakė D. Nowitzkis. – Visuomet mielai žaidžiau už savo šalį, todėl man tai reiškia labai, labai daug.“

Jis padėkojo buvusiems komandos draugams, bendražygiams, treneriams, šeimai, žmonai Jessicai ir trims savo vaikams. Iš Viurcburgo kilęs vokiečių krepšinio vunderkindas yra šiuo metu vykstančio Europos čempionato ambasadorius.

Vokietijos rinktinė ketvirtadienį D. Nowitzkiui ir visiems savo sirgaliams padovanojo gražią pergalę 76:63 prieš prancūzus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją