Lietuvos rinktinei didžiąją rungtynių dalį teko besivejančiojo vaidmuo – būdami keliais taškais priekyje slovėnai sugebėjo išsaugoti iniciatyvą savo rankose. Vis dėlto K. Maksvyčio auklėtiniams pavyko paskutiniame kėlinyje pasiekti lūžį ir išsiveržti į priekį 5 taškais (78:73).

Deja, išsaugoti pergalės savo rankose lietuviams nepavyko – klaidos, nesusipratimai ir netaiklūs metimai leido slovėnams persverti rezultatą savo naudai, o pabaigoje galiausiai triumfuoti.

Ryškiausias slovėnų statistinis pranašumas – taškai po klaidų, kurių oponentai surinko 25, o lietuviai – 10. Taip pat mūsiškiai neprilygo taškais iš baudos aikštelės (34:50), negelbėjo ir didesnis atsarginių suolo indėlis (46:29).


Jei NBA žvaigždę L. Dončičių pavyko šiek tiek apriboti (14 taškų), tačiau lyderio dalinami rezultatyvūs perdavimai (10 rez.p.) leido atsiskleisti kitiems žaidėjams, tokiems kaip Mike'as Tobey, kurio sąskaitoje yra 24 taškai.

Lietuvos rinktinėje pagirtinai žaidė Mindaugas Kuzminskas ir Marius Grigonis, kurie atitinkamai surinko 19 ir 18 taškų.

"Eurobasket 2022: Slovėnija - Lietuva. Rungtynių statistika

Lietuva: Mindaugas Kuzminskas 19, Marius Grigonis 18, Lukas Lekavičius 14, Domantas Sabonis 10, Jonas Valančiūnas 9 (12 atk.k.), Ignas Brazdeikis 8, Rokas Giedraitis 5, Rokas Jokubaitis 2, Arnas Butkevičius 0.

Slovėnija: Mike'as Tobey 24 (27 naud.b.), Goranas Dragičius 19, Luka Dončičius (10 rez.p.) ir Jaka Blažičius po 14, Vlatko Čančaras 11.


Lietuvių atmintyje dar gyvos buvo ir paskutinės tarpusavio rungtynės pernai, kuomet Kaune vykusioje Tokijo olimpinių žaidynių atrankoje mūsų šalies rinktinėje lemiamoje dvikovoje pralaimėjo L. Dončičiaus vedamiems slovėnams 85:96.

Lietuvos rinktinės toliau laukia kovos artimiausią savaitgalį – šeštadienį numatytas mūšis su prancūzais, o sekmadienį – šeimininkų vokiečių testas. Tuomet antradienį K. Maksvyčio auklėtiniai kovos su vengrais, o trečiadienį – su Bosnijos ir Hercegovinos rinktine.

Galutinis rinktinės dvyliktukas: Ignas Brazdeikis, Arnas Butkevičius, Martynas Echodas, Rokas Giedraitis, Marius Grigonis, Rokas Jokubaitis, Mindaugas Kuzminskas, Lukas Lekavičius, Domantas Sabonis, Jonas Valančiūnas, Kristupas Žemaitis, Eigirdas Žukauskas.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis B grupėje (data, laikas, rungtynės)

Rugsėjo 1 d., ketvirtadienis18.15 val.Lietuva – Slovėnija 85:92
Rugsėjo 3 d., šeštadienis18.45 val.Lietuva – Prancūzija
Rugsėjo 4 d., sekmadienį15.30 val.Vokietija – Lietuva
Rugsėjo 6 d., antradienis18.15 val.Lietuva – Vengrija
Rugsėjo 7 d., trečiadienis15.30 val.Lietuva – Bosnija ir Hercegovina


Europos čempionatas – keturiose šalyse, atkrintamosios – Berlyne

Slovėnijos pergale pasibaigusios 2017-ųjų Europos pirmenybės tapo paskutinėmis, organizuotomis pagal senąjį modelį, kai Eurobasket turnyrai per dešimtmetį vykdavo net penkis kartus.

Eurobasket 2022 – jau trečiasis čempionatas iš eilės, kurio grupių varžybos rengiamos skirtingose šalyse, taip sumažinant organizacinę naštą valstybėms. Kaip jau įprasta nuo 2011-ųjų, turnyre iš viso dalyvaus 24 komandos, po šešias burtų keliu padalintos į 4 grupes.

A grupės turnyras vyks Sakartvelo sostinėje Tbilisyje, kur kartu su šeimininkais varžysis Ispanijos, Turkijos, Belgijos, Bulgarijos ir Juodkalnijos rinktinės.

B grupės turnyras vyks Vokietijos mieste Kelne, kur kartu su šeimininkais varžysis Slovėnijos, Prancūzijos, Lietuvos, Vengrijos bei Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės.

C grupės turnyras vyks Italijos mieste Milane, kur kartu su šeimininkais varžysis Graikijos, Kroatijos, Ukrainos, Estijos ir Didžiosios Britanijos rinktinės.

D grupės turnyras vyks Čekijos sostinėje Prahoje, kur kartu su šeimininkais varžysis Serbijos, Suomijos, Nyderlandų, Lenkijos ir Izraelio rinktinės.

Iš kiekvienos grupės į kitą etapą pateks po 4 geriausias komandas, o visos atkrintamosios varžybos bus organizuojamos Vokietijos sostinėje Berlyne, 14,5 tūkst. žiūrovų talpinančioje „Mercedes-Benz“ arenoje.

Europos čempionatas vyks rugsėjo 1-18 dienomis. Aštuntfinaliai Berlyne suplanuoti rugsėjo 10-11, ketvirtfinaliai – 13-14, o pusfinaliai – 16 dieną. Didžiojo ir mažojo finalo mūšiai vyks sekmadienį, rugsėjo 18 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)