Iki 2017 m. J. Zdovcui priklausė geriausias Slovėnijos rinktinės rezultatas Europos krepšinio čempionatuose: 2009 metais jo vadovaujama rinktinė Lenkijoje liko ketvirta.

J. Zdovcas neblogai pažįsta Lietuvos krepšinio virtuvę, nes nuo praėjusių metų spalio iki šio sezono balandžio vadovavo Kauno „Žalgiriui“.

Portalui Siol.net krepšinio specialistas pasidalijo mintimis apie Slovėnijos rinktinės šansus tiek pirmoje dvikovoje su Lietuva, tiek ir visame čempionate.

„Rungtynės su Lietuva svarbios, bet tikrai ne lemiamos. Visi pabrėžiame, kad lietuviai tikrai bus motyvuoti, ypač dėl praėjusių metų nesėkmės olimpinėje atrankoje.

Slovėnija neabejotinai turi silpnų vietų vidurio puolėjų grandyje, tačiau pernai lietuvių aukštaūgių žaidimas po krepšiu virto mūsų pranašumu. Lietuviai žaidė su lėtais vidurio puolėjais, o mes tuo naudojomės greitu, aktyviu, judriu žaidimu. Pažiūrėsime, kaip seksis šį kartą“, – kalbėjo J. Zdovcas.

Jure Zdovcas

Krepšinio specialistas atkreipė dėmesį, kad titulą apginti visada sunkiau nei jį iškovoti.

„Slovėnijos situacija nėra tokia, kokia buvo prieš penkerius metus. Komanda, sakyčiau, yra kiek kitokia, netgi drįsčiau teigti kiek silpnesnė nei 2017-aisiais“, – mano J. Zdovcas.

Jo nuomone, pralaimėjimas vokiečiams nėra kažkokia sensacija.

„Vokietija – aukščiausios klasės komanda, turinti žaidėjų iš Eurolygos ir NBA, tad jiems netrūksta kokybės. Kalbama, kad Slovėnija „strigo“, bet su tuo nesutikčiau. Vokiečiai žaidė namuose, jiems buvo gera diena.

Slovėnai taip pat nėra visagaliai, mūsų komanda turi silpnų vietų ir jos išryškėjo šiose rungtynėse.

Netrukus pamatysime, kaip ši nesėkmė paveikė komandą. Gerai, kad trenerių štabas ir žaidėjai pamatė, ties kuo dar reikia padirbėti.

Kita vertus, varžovai išvydo, kad slovėnai nėra nenugalimi. Matysime, kaip klostysis dvikova su Lietuva“, – kalbėjo buvęs „Žalgirio“ strategas.

Jis pastebėjo, jog slovėnams kyla bėdų gynyboje.

„Mačiau dvikovą su Estija. Daug skylių gynyboje ir čia reikės parodyti daugiau noro ir komunikacijos“, – tvirtino J. Zdovcas.

Jau šį ketvirtadienį, rugsėjo 1 dieną, ketvirtame pagal gyventojų skaičių Vokietijos mieste Kelne lietuvių laukia pirmoji B grupės akistata su dabartine žemyno Slovėnija.

Lengviau nebus ir artimiausią savaitgalį: šeštadienį numatytas mūšis su prancūzais, o sekmadienį – šeimininkų vokiečių testas.

Tuomet antradienį bus kovojama su vengrais, o trečiadienį – su bosniais.

Galutinis rinktinės dvyliktukas: Ignas Brazdeikis, Arnas Butkevičius, Martynas Echodas, Rokas Giedraitis, Marius Grigonis, Rokas Jokubaitis, Mindaugas Kuzminskas, Lukas Lekavičius, Domantas Sabonis, Jonas Valančiūnas, Kristupas Žemaitis, Eigirdas Žukauskas.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis B grupėje (data, laikas, rungtynės)

Rugsėjo 1 d., ketvirtadienis18.15 val.Lietuva – Slovėnija
Rugsėjo 3 d., šeštadienis18.45 val.Lietuva – Prancūzija
Rugsėjo 4 d., sekmadienį15.30 val.Vokietija – Lietuva
Rugsėjo 6 d., antradienis18.15 val.Lietuva – Vengrija
Rugsėjo 7 d., trečiadienis15.30 val.Lietuva – Bosnija ir Hercegovina

Europos čempionatas – keturiose šalyse, atkrintamosios – Berlyne

Slovėnijos pergale pasibaigusios 2017-ųjų Europos pirmenybės tapo paskutinėmis, organizuotomis pagal senąjį modelį, kai Eurobasket turnyrai per dešimtmetį vykdavo net penkis kartus.

Eurobasket 2022 – jau trečiasis čempionatas iš eilės, kurio grupių varžybos rengiamos skirtingose šalyse, taip sumažinant organizacinę naštą valstybėms. Kaip jau įprasta nuo 2011-ųjų, turnyre iš viso dalyvaus 24 komandos, po šešias burtų keliu padalintos į 4 grupes.

A grupės turnyras vyks Sakartvelo sostinėje Tbilisyje, kur kartu su šeimininkais varžysis Ispanijos, Turkijos, Belgijos, Bulgarijos ir Juodkalnijos rinktinės.

B grupės turnyras vyks Vokietijos mieste Kelne, kur kartu su šeimininkais varžysis Slovėnijos, Prancūzijos, Lietuvos, Vengrijos bei Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės.

C grupės turnyras vyks Italijos mieste Milane, kur kartu su šeimininkais varžysis Graikijos, Kroatijos, Ukrainos, Estijos ir Didžiosios Britanijos rinktinės.

D grupės turnyras vyks Čekijos sostinėje Prahoje, kur kartu su šeimininkais varžysis Serbijos, Suomijos, Nyderlandų, Lenkijos ir Izraelio rinktinės.

Iš kiekvienos grupės į kitą etapą pateks po 4 geriausias komandas, o visos atkrintamosios varžybos bus organizuojamos Vokietijos sostinėje Berlyne, 14,5 tūkst. žiūrovų talpinančioje „Mercedes-Benz“ arenoje.

Europos čempionatas vyks rugsėjo 1-18 dienomis. Aštuntfinaliai Berlyne suplanuoti rugsėjo 10-11, ketvirtfinaliai – 13-14, o pusfinaliai – 16 dieną. Didžiojo ir mažojo finalo mūšiai vyks sekmadienį, rugsėjo 18 dieną.

Lietuvos rinktinės grupė ir tvarkaraštis Eurobasket 2022 turnyre
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją