Trečiadienį Lietuvos rinktinė Kelne (Vokietija) dėliojo paskutinius štrichus prieš kitą dieną laukiantį Europos krepšinio čempionato startą, kuriame išsyk teks titulą ginančios komandos iššūkis.

„Aišku, nerimo ir jauduliuko jaučiasi, ypač man – juk pirmas toks rimtas čempionatas karjeroje. Reikia nieko čia neišradinėti, eiti į aikštę ir daryti savo darbą. Manau, kad esame pasiruošę gerai. Tikėkimės, kad kovos su slovėnais pasiteisins ir čempionatą atidarysime sėkmingai“, – po vienintelės trečiadienio treniruotės „Lanxess“ arenoje sakė R. Jokubaitis.

21-erių įžaidėjo laukia pirmas žemyno čempionatas karjeroje, bet praėjusią vasarą jis jau buvo rinktinėje, kuomet ši Kaune bandė atsispirti šuoliui į Tokijo olimpines žaidynes.

Nepavyko, nes kelią pastojo tie patys slovėnai – po rezultatyvios pirmosios olimpinio atrankos turnyro finalo dalies šeimininkai, R. Jokubaičio žodžiais, „palūžo“ ir pralaimėjo 85:96.

Atvykę į Kelną, lietuviai šių rungtynių vaizdo įrašą peržiūrėjo jau du kartus. Ir ne šiaip užmetė akį, bet atidžiai nagrinėjo savo ir varžovų veiksmus.

„Ko galime pasimokyti iš šio pralaimėjimo? Galbūt kovingumo. Žiūrėjome vaizdo įrašą ir šiandien, ir vakar, palietėme nemažai aspektų – ką darėme gerai ir ką – blogai. Pasitikrinimas buvo geras, o dabar turime pasitaisyti“, – kalbėjo naujasis komandos kapitonas Jonas Valančiūnas.


Simbolines pareigas jis perėmė iš Manto Kalniečio, kurio paskutinis mačas rinktinėje baigėsi su ašaromis akyse – veteranui buvo ypač skaudu susitaikyti su nutrūkusia olimpine Lietuvos krepšinio tradicija.

Tuo metu pareigas aikštėje pastarasis perleido būtent R. Jokubaičiui, tapusiam pagrindiniu lietuvių atakų organizatoriumi.

Jaunuoliui iš Mažeikių tokiame lygyje vis dar pasitaiko akimirkų, kai jautiesi lyg sapne. Viena jų kaip tik ir laukia ketvirtadienį, mat buvusio krepšininko Aivaro Jokubaičio sūnus stos prieš savo vaikystės stabuką Goraną Dragičių.

„Tėtis vakar paskambino ir pasakė: tai ką, žaisi prieš savo idealą. Iš pradžių net nesupratau, pagalvojau, kad kalba apie Luka Dončičių. Visai pamiršau, kaip anksčiau stebėdavau Goraną, kuris yra kairiarankis kaip ir aš, panašiai mėgsta metimus iš vidutinio nuotolio. Bus smagu susidurti aikštėje, net nežinau, ko tikėtis. Bet dabar reikia visus jausmus palikti nuošalyje“, – pažymėjo R. Jokubaitis.


Šaltos galvos ant „Lanxess“ arenos parketo tikrai reikės: anot „Barcelona“ (Ispanija) klubo gynėjo, lietuviai yra pasiruošę ir galimam ankstyvam slovėnų spurtui.

„Pasiruošėme visiems scenarijams, taip pat ir tokiam, jog nuo rungtynių pradžios reikės vytis varžovus. Faktas, kad reikia kažkiek pristabdyti Luką, bent jau neleisti jam pridalinti perdavimų komandos draugams. Tris dienas repetavome, kaip tai daryti, taip pat kaip patiems pulti prieš slovėnus – jie tikrai turi spragų. Slovėnai – stipri komanda, bet negalime ir savęs nuvertinti“, – komentavo čempionato debiutantas.

O ar galima pasinaudoti pastaruoju metu nuolat eskaluojama L. Dončičiaus ginčų su arbitrais tema?

„Reikia su pačiais teisėjais apie tai pašnekėti. Aišku, jei slovėnai pradėtų nervintis, būtų didelis pliusas mums. Bet jie daug ką matę ir daug patyrę – nebus taip lengva“, – šyptelėjo J. Valančiūnas.


Rungtynės tarp Lietuvos ir Slovėnijos ketvirtadienį prasidės 18.15 val.

Ketvirtadienį nuo 15.30 val. Kelne santykius aiškinsis Bosnijos ir Hercegovinos bei Vengrijos komandos, nuo 21.30 val. laukia akistata tarp Prancūzijos ir Vokietijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją