Nacionalinė mūsų šalies komanda antradienio popietę nusileido Kelno oro uoste ir autobusu buvo nuvežta į miesto centre įsikūrusį stilingą viešbutį „Marriott“, kurio numeriuose, beje, sudėti garso nepraleidžiantys langai.

Čia Lietuvos krepšininkai, treneriai ir personalas bus apsistoję viso grupių varžybų etapo metu – iki kito ketvirtadienio.

Antradienio vakarą Kelne surengta ir pirmoji rinktinės treniruotė.

Jau šį ketvirtadienį, rugsėjo 1 dieną, ketvirtame pagal gyventojų skaičių Vokietijos mieste Kelne lietuvių laukia pirmoji B grupės akistata su dabartine žemyno Slovėnija.

Lengviau nebus ir artimiausią savaitgalį: šeštadienį numatytas mūšis su prancūzais, o sekmadienį – šeimininkų vokiečių testas.

Tuomet antradienį bus kovojama su vengrais, o trečiadienį – su bosniais.

Galutinis rinktinės dvyliktukas: Ignas Brazdeikis, Arnas Butkevičius, Martynas Echodas, Rokas Giedraitis, Marius Grigonis, Rokas Jokubaitis, Mindaugas Kuzminskas, Lukas Lekavičius, Domantas Sabonis, Jonas Valančiūnas, Kristupas Žemaitis, Eigirdas Žukauskas.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis B grupėje (data, laikas, rungtynės)

Rugsėjo 1 d., ketvirtadienis18.15 val.Lietuva – Slovėnija
Rugsėjo 3 d., šeštadienis18.45 val.Lietuva – Prancūzija
Rugsėjo 4 d., sekmadienį15.30 val.Vokietija – Lietuva
Rugsėjo 6 d., antradienis18.15 val.Lietuva – Vengrija
Rugsėjo 7 d., trečiadienis15.30 val.Lietuva – Bosnija ir Hercegovina

Europos čempionatas – keturiose šalyse, atkrintamosios – Berlyne

Slovėnijos pergale pasibaigusios 2017-ųjų Europos pirmenybės tapo paskutinėmis, organizuotomis pagal senąjį modelį, kai Eurobasket turnyrai per dešimtmetį vykdavo net penkis kartus.

Eurobasket 2022 – jau trečiasis čempionatas iš eilės, kurio grupių varžybos rengiamos skirtingose šalyse, taip sumažinant organizacinę naštą valstybėms. Kaip jau įprasta nuo 2011-ųjų, turnyre iš viso dalyvaus 24 komandos, po šešias burtų keliu padalintos į 4 grupes.

A grupės turnyras vyks Sakartvelo sostinėje Tbilisyje, kur kartu su šeimininkais varžysis Ispanijos, Turkijos, Belgijos, Bulgarijos ir Juodkalnijos rinktinės.

B grupės turnyras vyks Vokietijos mieste Kelne, kur kartu su šeimininkais varžysis Slovėnijos, Prancūzijos, Lietuvos, Vengrijos bei Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės.

C grupės turnyras vyks Italijos mieste Milane, kur kartu su šeimininkais varžysis Graikijos, Kroatijos, Ukrainos, Estijos ir Didžiosios Britanijos rinktinės.

D grupės turnyras vyks Čekijos sostinėje Prahoje, kur kartu su šeimininkais varžysis Serbijos, Suomijos, Nyderlandų, Lenkijos ir Izraelio rinktinės.

Iš kiekvienos grupės į kitą etapą pateks po 4 geriausias komandas, o visos atkrintamosios varžybos bus organizuojamos Vokietijos sostinėje Berlyne, 14,5 tūkst. žiūrovų talpinančioje „Mercedes-Benz“ arenoje.

Europos čempionatas vyks rugsėjo 1-18 dienomis. Aštuntfinaliai Berlyne suplanuoti rugsėjo 10-11, ketvirtfinaliai – 13-14, o pusfinaliai – 16 dieną. Didžiojo ir mažojo finalo mūšiai vyks sekmadienį, rugsėjo 18 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją