Vokietijos rinktinė (7-1) be didesnio vargo 90:71 (17:20, 16:11, 28:15, 29:25) susitvarkė su Slovėnijos nacionaline komanda (5-3).

Slovėnai startavo sėkmingiau, tačiau vokiečiai po pertraukos perėmė iniciatyvą ir pradėjo dominuoti: trečiajame kėlinyje jie įgijo dviženklę persvarą, kurios iš rankų neišleido.

Dennisas Schroderis

Ketvirtajame kėlinyje Europos čempionai dar mėgino artėti, tačiau Denniso Schroderio taiklūs tritaškiai nepaliko vokiečių varžovams vilčių.

D. Schroderis su 17 taškų ir 10 rezultatyvių perdavimų nugalėtojų gretose buvo naudingiausias. Franzas Wagneris pridėjo 16, Andreasas Obstas – 13 taškų.


Pralaimėtojams 23 taškus, 6 atkovotus kamuolius ir 5 rezultatyvius perdavimus surinko Luka Dončičius.

Slovėnų superžvaigždė trečiajame kėlinyje susižeidė čiurną ir paprašė keitimo, tačiau vėliau galėjo tęsti rungtynes.


Slovėnija yra pirmoji Lietuvos rinktinės varžovė Europos čempionate – žaisti su ja teks rugsėjo 1-ąją. Vokietija bus trečioji varžovė – mačas su ja laukia rugsėjo 4-ąją.

Su lietuviais, vokiečiais ir slovėnais B grupėje dar varžysis prancūzai, bosniai ir vengrai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)