Paskutiniu pergalingu mūsiškių akordu tapo FIBA Pasaulio taurės atrankos dvikova Nemuno saloje stūksančioje Kauno „Žalgirio“ arenoje su Juodkalnija, kurią lietuviai nugalėjo 90:73.

Ne tik efektyviausiai, bet ir efektingiausiai šeimininkų gretose pasirodė 24 naudingumo balus (15 taškų, 8 atkovoti kamuoliai ir 7 rezultatyvūs perdavimai) surinkęs Domantas Sabonis.

Sakramento „Kings“ klubo aukštaūgis sužibėjo ir įspūdingu epizodu jau pačioje mačo pradžioje: sužaidus dvi su puse minutės Domas nusiėmė kamuolį po savuoju krepšiu ir nuskuodė į greitąjį puolimą. Pakeliui jis įveikė net tris varžovus, o vieną iš jų suklaidino aikštės viduryje persimesdamas kamuolį pro nugarą. Galiausiai D. Sabonis savo nuostabią ataką, kurią pats ir pradėjo, užbaigė elegantišku dvitaškiu kaire ranka.

„Sabonio šokis su kamuoliu“, – taip pasigėrėdamas šį solo reidą, trukusį vos kelias sekundes, įvertino FIBA komentatorius.

Domantui nei tokie žaibiški pasileidimai į kontratakas, nei techniškas kamuolio varymasis nėra naujiena: jis 2021-aisiais Atlantoje laimėjo NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio Įgūdžių konkursą, pusfinalyje pranokęs slovėną Luką Dončičių, o finale – juodkalnietį Nikolą Vučevičių.

Jau rugsėjo 1 dieną D. Sabonis apie šį savo titulą galės priminti ir Lukai, nes lietuviai Eurobasket 2022 turnyrą atidarys būtent akistata su dabartine žemyno čempione Slovėnija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją