Serbijos rinktinė pasiekė itin svarbią pergalę po pratęsimo 100:94 ir sustiprino savo pozicijas kovojant dėl vieno iš trijų kelialapių į turnyrą itin pajėgioje I grupėje.

Serbų nuotaiką baigiantis antram kėliniui gerokai sugadino čiurnos trauma, kurią patyrė Vasilije Micičius, tačiau nesulaukę medikų išvadų šeimininkų atstovai gynėjo situacijos kol kas nekomentuoja.

Dramatiškose rungtynėse aikštėje tiesiog šėlo abiejų komandų NBA žvaigždės – Nikola Jokičius mačą baigė su 29 taškais, o graikų lyderis Giannis Antetokounmpo jų surinko net 40.

Milvokio „Bucks” komandos puolėjas žaidė 40 minučių, per kurias realizavo 12 iš 18 dvitaškių, 2 iš 7 tritaškių ir 10 iš 14 baudų.

Būtent Giannio mestos baudos ir tapo priežastimi, kodėl spaudos konferencijoje ilgiau užtruko graikų ekipos gynėjas Tyleris Dorsey. Trumpai pakomentavęs mačo eigą krepšininkas jau norėjo eiti į rūbinę, tačiau nesusilaikė nepridūręs dar vieno sakinio ir žurnalistų buvo „pasodintas“ atgal prie mikrofono.

Snaiperis atkreipė dėmesį į faktą, kad Giannis buvo vienintelis Graikijos rinktinės žaidėjas, per 45 min. Belgrade stojęs mesti baudų.

„Tikrai nustebau. Nelabai galiu paaiškinti, kaip tai galėjo nutikti, tačiau faktas privertė pakelti antakius. Nulis, daugiau nemetė niekas. Aš tikrai labai labai nustebęs. Kiek rungtynių jūs matėte, kad baudas mestų tik vienas žaidėjas?“, – stebėjosi T. Dorsey.

„Aš tikrai nenoriu pasakyti, kad tai turėjo įtakos rungtynių rezultatui, tačiau per savo karjerą tokių rungtynių nemačiau. Jeigu atrasite ar prisiminsite tokias, prašau, informuokite apie jas mane“, – tęsė jis.

Savo ruožtu graikus treniruojantis Dimitris Itoudis taip pat gūžčiojo pečiais žiūrėdamas į statistikos protokolą, bet sąmokslo teorijų kurti nebuvo linkęs.

„Iš esmės kiti krepšininkai turėjo būti agresyvesni, atakuoti krepšį dažniau. Mes tikrai turime gerų kūrėjų, kurie gali provokuoti pražangas. Kostas Sloukas, Nickas Calathes, tas pats Dorsey – kitą kartą visi turi įdėti daugiau pastangų. O jūs galite paklausti pono Pešičiaus, ar jis pritaikė strategiją bauduoti tik Giannį“, – su kiek ironiška šypsenėle kalbėjo Graikijos rinktinės treneris.

Pažymėtina, kad G. Antetokounmpo „iš žaidimo“ išmetė lygiai trečdalį Graikijos rinktinės metimų – 25 iš 75.

S. Pešičius po rungtynių nenorėjo kalbėti apie V. Micičiaus situaciją ir liaupsino tiek savo auklėtinius, tiek Belgrado areną užpildžiusius žiūrovus, tiek varžovus iš Graikijos.

„Mano liūtai laimėjo itin svarbias ir sunkias rungtynes. Ryte po pergalės kava tikrai bus skanesnė. Nuostabus palaikymas, nuostabūs individualūs mūsų žaidėjų pasirodymai, darbas gynyboje, varžovams žaidžiant aukšto lygio krepšinį. Aš esu labai labai patenkintas, nors tobulinti dar turime ką. Ypač – stabdant greitas varžovų atakas“, – kalbėjo 72-ejų krepšinio specialistas, klausimo apie G. Antetokounmpo baudų metimus taip ir nesulaukęs.

Serbijos rinktinės šią savaitę dar laukia išvyka į Turkiją, o Graikija namuose priims kol kas tiek pat pergalių sąskaitoje turinčius belgus. Grupės pirmoje vietoje užtikrintai žengia Latvijos krepšininkai.

Kitą savaitę tiek serbai, tiek graikai pradės kovas Eurobasket 2022 turnyre.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)