Iš pirminio 16-os kandidatų sąrašo vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis su asistentais kontrolinių rungtynių ciklo metu atsisveikino su dviem žaidėjais – aukštaūgiais Laurynu Biručiu ir Donatu Taroliu.

Per artimiausią savaitę su trupučiu tą pačią nemalonią procedūrą teks pakartoti dar su dviem krepšininkais.

Kokia nemaloni tai patirtis, savo kailiu net tris kartus yra patyręs dabartinis Klaipėdos „Neptūno“ klubo aikštės generolas Žygimantas Janavičius.

Jis ant nacionalinės komandos slenksčio buvo 2014, 2015 ir 2019 metais, tačiau dėl vienokių ar kitokių priežasčių į pagrindinę sudėtį taip ir neprasimušė.

„Vis tiek tu sportuoji, dirbi ir jau eigoje matai, kur treneris dėlioja akcentus. Būni pasiruošęs, nes niekada nežinai, kas bus. Reikia džiaugtis būnant su rinktine. Dėl likusių žaidėjų – atviras klausimas. Aišku, būna skaudu, kai tau pasako „ne“, bet jeigu esi stipraus charakterio, gali pasiimti gerą patirtį“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ teigė 33-ejų metų gynėjas.

Ž. Janavičius nesureikšmina to fakto, kad lietuviai pasirengimo Europos čempionatui metu pasiekė septynias pergales iš eilės, iš kurių – ir dvi prieš ispanus.

„Nereikia nei per daug džiaugtis, nei nerimauti. Reikia žiūrėti į platesnį vaizdą. Gerai, kad dvejos rungtynės su ispanais buvo įtemptos, nes buvo galima pasižiūrėti, kas veikia sunkiais momentais, o kas šiek tiek streikuoja.

Iš kitos pusės žiūrint, į čempionatą važiuoti vien tik su pergalėmis gal ir nėra pats geriausias variantas. Iš pralaimėjimo galima daugiau pasimokyti ir šio to pasisemti“, – aiškino jis.

Žygimantui užkliuvo K. Maksvyčio pasakymas, kad trenerių štabo dėmesys yra sutelktas ne į galutinio dvyliktuko išsigryninimą, o į pagrindinių 8-9 žaidėjų formą ir susižaidimą.

„Mano manymu, nereikėtų taip sakyti. Čempionatas bus ilgas ir intensyvus. Taip, yra lyderiai, bet reikia surasti vaidmenį ir tam dešimtam, vienuoliktam, dvyliktam žaidėjui, kad jie padėtų komandai. Yra pagrindiniai, kurie turi tempti puolime, bet kiekvienas gali įnešti savo indėlį“, – pastebėjo neptūnietis.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Primename, kad paskutinę rugpjūčio savaitę lietuvių laukia du FIBA 2023 metų pasaulio čempionato atrankos mačai su Vengrija (rugpjūčio 24 d. išvykoje) ir Juodkalnija (rugpjūčio 27 d. Kaune).

Eurobasket 2022 turnyrą lietuviai rugsėjo 1 d. pradės rungtynėmis su dabartine Senojo žemyno čempione Slovėnija, vedama Gorano Dragičiaus ir Lukos Dončičiaus.

Rinktinės kandidatų keturioliktukas (žaidėjas, klubas):

Arnas ButkevičiusKauno „Žalgiris“
Domantas SabonisSakramento „Kings“
Eigirdas Žukauskas„Wolves“
Gytis MasiulisVilniaus „Rytas“
Ignas BrazdeikisKauno „Žalgiris“
Jonas ValančiūnasNaujojo Orleano „Pelicans“
Kristupas Žemaitis„Wolves“
Lukas LekavičiusKauno „Žalgiris“
Marius GrigonisAtėnų „Panathinaikos“
Martynas EchodasVilniaus „Rytas“
Mindaugas KuzminskasBe klubo
Rokas GiedraitisVitorijos „Baskonia“
Rokas Jokubaitis„Barcelona“
Tomas DimšaKauno „Žalgiris“
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją