23-ejų metų 198 cm ūgio gynėjo ir puolėjo pozicijose žaidžiantis krepšininkas praėjusiais metais atgavo Lietuvos pilietybę, o šią vasarą pirmą kartą apsivilko Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės marškinėlius.

Igno debiutas ir pirmosios dvikovos vilkint rinktinės marškinėlius sudarė įspūdį ir nacionalinės komandos strategui, ir rinktinės kandidatams.

Jaučiu, galime būti tarp labiausiai neįvertintų komandų. Turime visas galimybes – žaidėjus, talento lygį ir trenerius, jog viską laimėtume.
Ignas Brazdeikis

Rinktinėje birželį debiutavęs I. Brazdeikis pasaulio krepšinio čempionato atrankos rungtynėse su Bulgarija ir Čekija vidutiniškai pelnė po 14,5 taško, atkovojo po 3,5 atšokusio kamuolio ir atliko po 1 rezultatyvų perdavimą.

„Visada svajojau žaisti už Lietuvą šiame etape. Puiku, kad pagaliau esu čia“, – FIBA svetainei teigė Iggy pravardę turintis krepšininkas.

„Nors užaugau ir žaidžiau krepšinį Kanadoje, visada norėjau atstovauti Lietuvai. Augdamas nuolat stebėjau, kaip žaidžia rinktinė. Susirinkdavo visa šeima ir draugai, žiūrėdavome visus didelius turnyrus“, – pasakojo I. Brazdeikis.

Skiriasi žaidimo tempas. Remdamasis tuo, ką mačiau, žaidimas Europoje yra labai strategiškas ir orientuotas į gynybą. Visi labai kietai žaidžia gynyboje. Privalai būti pasiruošęs kiekvienoms rungtynėms
Ignas Brazdeikis

Lietuvos nacionalinė komanda kovas Senojo žemyno pirmenybėse pradės Kelne, B grupėje laukia akistatos su Vokietijos, Vengrijos, Slovėnijos, Prancūzijos bei Bosnijos ir Hercegovinos rinktinėmis.

I. Brazdeikis neabejoja, jog Lietuva turi galimybių iškovoti aštuntą Europos krepšinio čempionato medalių komplektą.

„Norime skambiai patriukšmauti šiame Europo čempionate. Jaučiu, galime būti tarp labiausiai neįvertintų komandų. Turime visas galimybes – žaidėjus, talento lygį ir trenerius, jog viską laimėtume“, – įsitikinęs I. Brazdeikis.

Jau rugsėjo 1-ą Lietuvos laukia pernai į olimpines žaidynes kelią užkirtusios Slovėnijos iššūkis.

„Labai džiaugsiuosi, jei turėsiu galimybę kovoti prieš Slovėniją. Tai bus pirmas kartas, kai žaisiu svarbiame FIBA turnyre.

Niekada nevengiau tokių rungtynių. Visi būsime pasiruošę šiai dvikovai. Paskutinis pralaimėjimas jiems paliko išties kartų skonį“, – prisiminė I. Brazdeikis.

Krepšininkas taip pat jau gali palyginti žaidimą Europoje ir už Atlanto, kur pastaruosius trejus metus migravo tarp NBA ir G lygos.

„Skiriasi žaidimo tempas. Remdamasis tuo, ką mačiau, žaidimas Europoje yra labai strategiškas ir orientuotas į gynybą.

Visi labai kietai žaidžia gynyboje. Privalai būti pasiruošęs kiekvienoms rungtynėms“, – kalbėjo I. Brazdeikis.

Anot jo, artimiausios FIBA pasaulio čempionato atrankos rungtynės su Vengrija (08 24) ir Juodkalnija (08 27) leis pajusti ritmą prieš Europos čempionatą. Jam tai taip pat bus dar viena įsimintinos vasaros dalis.

„Man dar daug ką reikia išsiaiškinti, bet aš tą darau kiekvieną dieną ir tiesiog mėgaujuosi kiekviena akimirka“, – teigė I. Brazdeikis.


Lietuvos rinktinė sužaidė jau penkerias draugiškas rungtynes prieš rugsėjo 1-ą prasidedantį Europos čempionatą.

Artimiausias testas – šį ketvirtadienį, antradienį įveikti ispanai svečiuosis Vilniuje.

Repeticijas lietuviai pradėjo prieš porą savaičių ir du kartus įveikė Estiją (84:70 bei 90:88).

Vėliau jau su prie rinktinės prisijungusiais J. Valančiūnu ir D. Saboniu nacionalinė ekipa Kaune ir Vilniuje triuškino suomius – 76:61 ir 87:52.

Primename, kad Lietuvos rinktinės strategas už darbą rinktinėje jau padėkojo vidurio puolėjui Laurynui Biručiui. Šiuo metu nacionalinėje ekipoje liko 15 žaidėjų.

Likęs rinktinės kontrolinių rungtynių tvarkaraštis:

  • rugpjūčio 18 d. (Vilniuje) su Ispanija;
  • rugpjūčio 19 d. (Vilniuje) su Nyderlandais.


Paskutinę rugpjūčio savaitę lietuvių lauks FIBA 2023 metų pasaulio čempionato atrankos mačai su Vengrija (rugpjūčio 24 d. išvykoje) ir Juodkalnija (rugpjūčio 27 d. Kaune).

Rinktinės kandidatų penkioliktukas (žaidėjas, klubas):

Arnas ButkevičiusKauno „Žalgiris“
Domantas SabonisSakramento „Kings“
Eigirdas Žukauskas„Wolves“
Donatas TarolisOradijos CSM
Gytis MasiulisVilniaus „Rytas“
Ignas BrazdeikisKauno „Žalgiris“
Jonas ValančiūnasNaujojo Orleano „Pelicans“
Kristupas Žemaitis„Wolves“
Lukas LekavičiusKauno „Žalgiris“
Marius GrigonisAtėnų „Panathinaikos“
Martynas EchodasVilniaus „Rytas“
Mindaugas KuzminskasBe klubo
Rokas GiedraitisVitorijos „Baskonia“
Rokas Jokubaitis„Barcelona“
Tomas DimšaKauno „Žalgiris“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją