„Ar mes kalbame apie spaudimą? Mūsų tikslas visuomet yra aukso medalis. Kur bevyktume, mes norime būti pirmi. O kas nutiks, tas nutiks – spaudimas nieko nekeičia. 2017-aisiais niekas negalvojo, kad mes galime iškovoti medalius, o šitie metai kitokie – netgi malonu matyti ir žinoti, kad kiekviena komanda sieks mus įveikti iš paskutiniųjų.

Žinote, prisiminimai iš 2017-ųjų Stambulo yra neįtikėtini, net žiūrint vaizdo įrašą apie tuos įvykius mano oda ėjo pagaugais“, – kalbėjo L. Dončičius.

Pasak slovėno, nacionalinėje Slovėnijos rinktinėje tvyro puiki vidinė atmosfera.

„Mes tikrai gerai sulipę, niekas neišsišoka, nors juokelių nevengiame. Mes esame kaip vienas kumštis. Ir tikrai nuostabu, kad padėti mums sutiko ir Goranas Dragičius.

Jis tikras lyderis, jis vedė mus į auksą 2017-asiais. Tačiau, žinoma, visi yra svarbūs, o svarbiausia, kad kiekvienas komandoje žinotų savo vaidmenį“, – dėstė jis.

Trečiadienio vakarą Liublianoje slovėnai žais kontrolines rungtynes su Serbijos krepšininkais, kurių gretose – ir dar viena ryški NBA žvaigždė Nikola Jokičius. „Šios rungtynės parodys, ko mes iš tikrųjų verti, kokia mūsų sportinė forma. Nekantriai laukiu pasimatymo aikštėje su Nikola“, – tikino slovėnas.

Europos čempionatas keturiose Europos šalyse prasidės rugsėjo 1-ąją, o Slovėnija pačias pirmas rungtynes žais su Lietuvos krepšininkais.

Anot L. Dončičiaus, tiek trečiadienio vakarą laukiantys serbai, tiek po dviejų savaičių jau Vokietijoje kelią pastosiantys Kazio Maksvyčio auklėtiniai yra tarp čempionato favoritų.

„Šį kartą favoritų yra nemažai. Serbija, Lietuva, Prancūzija, Italija, Graikija. Jau pačioje čempionato pradžioje mes turėsime žaisti pajėgioje grupėje, turbūt pajėgiausioje iš visų. Reikės eiti nuo rungtynių link rungtynių, negalvoti apie ateitį. Žinau savo vaidmenį, tačiau labai noriu pamatyti, ką galėsime nuveikti kaip komanda“, – tikino L. Dončičius.

Europos čempionato B grupėje Slovėnijos ir Lietuvos rinktinės taip pat žais su Vokietija, Prancūzija, Vengrija bei Bosnija ir Hercegovina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją