Rungtynes dviem tritaškiais pradėjęs Rokas Giedraitis tarsi užkūrė visą komandą ir lietuviai praktiškai visą pirmą pusę buvo priekyje. Antrame kėlinyje daugiausiai Igno Brazdeikio ir Domanto Sabonio pastangų dėka pavyko atitrūkti ir dviženkle persvara – 37:25. Tiesa, prieš didžiąją pertrauką ispanai kiek apkarpė savo deficitą – 42:36.

Susinervinę šeimininkai trečiame kėlinyje užsidirbo dvi technines pražangas, o lietuviai tiek šaltas galvas, tiek iniciatyvą savo rankose. Po itin produktyvios Iggy atkarpos – 62:46. Tačiau ispanai nepasidavė ir po sėkmingo trečio ketvirčio finišo gerokai priartėjo – 64:57.

Įpusėjus lemiamam kėliniui rezultatas jau lygus – 66:66. Po minutės pertraukėlės D. Sabonis piktai sugrūdo kamuolį iš viršaus, o iš toli varžovus nubaudė Rokas Jokubaitis ir I. Brazdeikis – 76:69.

Per likusį laiką ispanai dar mėgino gelbėtis tritaškiais, bet Lietuvos vyrai atsilaikė – 82:77.

Rungtynės:

Ispanija – Lietuva 77:82 (13:19, 23:23, 21:22, 20:18).

Ispanija: Willy Hernangomezas 22 (7/18 dvitaškiai, 1/1 tritaškis, 5/6 baudos, 10 atk. kam., 27 naud. balai), Juancho Hernangomezas 17 (4/6 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai, 3/9 baudos, 9 atk. kam., 23 naud. balai), Lorenzo Brownas 11 (4/12 metimai iš žaidimo, 5 rez. perd.), Dario Brizuela 7, Usmanas Garuba 6, Sergio Llullas 5 taškai.

Lietuva: Ignas Brazdeikis 19 (4/6 dvitaškiai, 2/2 tritaškiai, 5/6 baudos, 23 naud. balai), Domantas Sabonis (5/10 dvitaškiai, 1/3 bauda, 10 atk. kam., 6 rez. perd., 21 naud. bal.), Marius Grigonis (18 naud. bal.), Rokas Jokubaitis (7 rez. perd.) ir Rokas Giedraitis (1/1 dvitaškis, 2/2 tritaškiai, 3/3 baudos) po 11, Jonas Valančiūnas 10 (4/9 dvitaškiai, 2/4 baudos, 9 atk. kam.), Lukas Lekavičius 4, Arnas Butkevičius 3, Martynas Echodas 2 taškai. Gytis Masiulis, Donatas Tarolis ir Tomas Dimša taškų nepelnė, o Kristupas Žemaitis nežaidė.

Šiam susitikimui treneris Kazys Maksvytis registravo 13 žaidėjų. Mačą praleido Mindaugas Kuzminskas ir Eigirdas Žukauskas.

Tai buvo penktosios draugiškos lietuvių rungtynės besirengiant nuo rugsėjo 1 dienos prasidedančiam Europos čempionatui.

Jau po poros dienų, ketvirtadienį, ispanai svečiuosis Vilniuje.

Repeticijas lietuviai pradėjo prieš porą savaičių ir du kartus įveikė Estiją (84:70 bei 90:88).

Vėliau jau su prie rinktinės prisijungusiais J. Valančiūnu ir D. Saboniu nacionalinė ekipa Kaune ir Vilniuje triuškino suomius – 76:61 ir 87:52.

Primename, kad Lietuvos rinktinės strategas už darbą rinktinėje jau padėkojo vidurio puolėjui Laurynui Biručiui. Šiuo metu nacionalinėje ekipoje liko 15 žaidėjų.

Savo ruožtu ispanai, kurie dešimt Europos čempionatų iš eilės (nuo pat 1999-ųjų) pateko bent į pusfinalį ir per tą laiką iškovojo net devynis medalius, praėjusią savaitę dviejuose draugiškuose susitikimuose su Graikija pasidalino po pergalę – 70:86 Atėnuose ir 87:80 Madride.

Likęs rinktinės kontrolinių rungtynių tvarkaraštis:

  • rugpjūčio 16 d. (Gran Kanarijoje) su Ispanija;
  • rugpjūčio 18 d. (Vilniuje) su Ispanija;
  • rugpjūčio 19 d. (Vilniuje) su Nyderlandais.


Paskutinę rugpjūčio savaitę lietuvių lauks FIBA 2023 metų pasaulio čempionato atrankos mačai su Vengrija (rugpjūčio 24 d. išvykoje) ir Juodkalnija (rugpjūčio 27 d. Kaune).

Rinktinės kandidatų penkioliktukas (žaidėjas, klubas):

Arnas ButkevičiusKauno „Žalgiris“
Domantas SabonisSakramento „Kings“
Eigirdas Žukauskas„Wolves“
Donatas TarolisOradijos CSM
Gytis MasiulisVilniaus „Rytas“
Ignas BrazdeikisKauno „Žalgiris“
Jonas ValančiūnasNaujojo Orleano „Pelicans“
Kristupas Žemaitis„Wolves“
Lukas LekavičiusKauno „Žalgiris“
Marius GrigonisAtėnų „Panathinaikos“
Martynas EchodasVilniaus „Rytas“
Mindaugas KuzminskasBe klubo
Rokas GiedraitisVitorijos „Baskonia“
Rokas Jokubaitis„Barcelona“
Tomas DimšaKauno „Žalgiris“

Skelbiama, kad per atsakomąsias rungtynes ketvirtadienį Vilniuje rinktinę palaikys sausakimša
„Avia Solutions Group“ arena – jau parduota didžioji dalis bilietų į rungtynes.

Didžiausia Vilniaus arena krepšinio metu talpina per 10 tūkst. sirgalių, tačiau, iki renginio likus dvejoms dienoms, jau parduota virš 80 proc. bilietų, išnuomota didžioji dalis visų arenos VIP ložės, taip pat atidarytos arenos sporto ložės.

Paskutinį kartą Ispanijos vyrų krepšinio rinktinė Vilniuje lankėsi 2017 metų vasarą, kuomet žaidė draugiškas rungtynes. Tąkart Lietuvos krepšininkai namuose nusileido ispanams rezultatu 78:79.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)