Europos čempionatui ir svarbioms pasaulio čempionato atrankos varžybų rungtynėms besirengiančios Serbijos rinktinės strategas S. Pečišius sukėlė nemenką audrą, rugpjūčio pradžioje duris parodęs vienam iš tituluočiausių šių laikų serbų krepšininkų M. Teodosičiui.

72-ejų S. Pešičius pareiškė, kad šiuo metu, jo nuomone, serbų kandidatų stovykloje jau yra geresnių krepšininkų, nei ilgametis jos kapitonas.

„Tiesiai šviesiai jam pasakiau, kad treniruočių metu susidariau pakankamą įspūdį apie žaidėjų galimybes. Ir garantuoti Milošui statuso ir vietos komandoje jau nebegalėjau – manau, kad turime žaidėjų, rinktinei šiuo metu galinčių padėti labiau“, – teigė S. Pešičius.

Anot patyrusio trenerio, tai nebuvo lengvas sprendimas, tačiau vėliau sekę įvykiai jį gerokai nustebino.

„Turėjome rimtą ir gerą pokalbį. Tai buvo mano sprendimas, sunkus sprendimas, nes atsisveikinti su tiek daug rinktinei atidavusiu žaidėju yra nelengva. Taip, jis buvo šiek tiek nustebintas, nes niekada nebuvo suolelio žaidėjas, tačiau jam tiesiai šviesiai pasakiau, kad šiuo metu rinktinę formuoju iš 12 geriausių žaidėjų.

Vėliau nutiko keisti įvykiai. Per visą savo karjerą su tuo nebuvau susidūręs. Aš dar nebuvau spėjęs informuoti komandos apie savo sprendimą, kai visa žiniasklaida ėmė trimituoti apie mano poelgį ir Teodosičiaus išbraukimą. Buvo kaip buvo, nenorėjau nieko komentuoti, kad išlaikyčiau ramybę komandoje. Apie tai jums pasakoju tik dabar“, – teigė S. Pešičius.

Atsisveikindamas su rinktine M. Teodosičius su kitais komandos kandidatais surengė audringą vakarėlį.


Serbas kitą sezoną vėl žais Eurolygoje, kurią 2016-aisiais laimėjo su Maskvos CSKA. Jis vilki Bolonijos „Virtus“ marškinėlius.

Anot S. Pešičiaus, dabar Serbijos rinktinė turės du naujus kapitonus – šias pareigas eis Vladimiras Lučičius ir Nemanja Bjelica.

Tiesa, kol kas N. Bjelicos sveikatos būklė kelia klausimų, puolėjas yra patyręs blauzdos traumą.

Serbijos rinktinė Eurobasket 2022 turnyrą pradės D grupėje kartu su Nyderlandais, Izraeliu, Lenkija, Suomija ir šeimininke Čekija.

Dar prieš tai serbai sužais dvejas itin svarbias 2023-ųjų pasaulio čempionato atrankos rungtynes – rugpjūčio 25 d. namie su Graikija ir rugpjūčio 28 d. išvykoje su Turkija. Serbų situacija atrankos I grupėje yra itin sudėtinga, S. Pešičiaus auklėtiniai turi vos vieną pergalę ir rizikuoja nepatekti į pirmenybes.

Serbijos rinktinės kandidatai

Gynėjai: Vasilije Micičius, Marko Guduričius, Vanja Marinkovičius, Nemanja Nedovičius.

Puolėjai: Ognjenas Jaramazas, Nikola Kaliničius, Nemanja Bjelica, Dejanas Davidovacas, Ognjenas Dobričius, Marko Jagodičius-Kuridža, Vladimiras Lučičius, Borisa Simaničius.

Centrai: Nikola Jokičius, Nikola Milutinovas, Filipas Petruševas, Dušanas Rističius, Balša Koprivica.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją