Prieš akistatą su svečiais iš Lietuvos Ispanijos rinktinės strategas Sergio Scariolo pažymėjo savo auklėtinių progresą bei išskyrė Lietuvos rinktinės pranašumą.

„Darome pažangą tobulėdami. Komanda turi prisitaikyti prie naujų situacijų, o tai reikalauja iš visų didelių pastangų.

Prieš tokią komandą kaip Lietuva, kurią visi laiko viena favoričių laimėti medalius, turime į aikštę žengti su pasididžiavimu, kietumu, intensyvumu ir susikaupimu.

Prieš tokią fiziškai stipresnę komandą kaip Lietuva norėčiau matyti rinktinę, kuri tą fiziškumo skirtumą sumažintų kaip įmanoma labiau“, – kalbėjo Ispanijos rinktinės strategas.

Puolėjas Xabi Lopez-Arostegui pritarė strategui ir taip pat gyrė Lietuvos rinktinę.

„Grįžtame po poros dienų poilsio ir norime vėl varžytis. Siekiame toliau kurti tokią komandą, kuria norime būti. Nekanytriai laukiame šio iššūkio ir dvikovos su Lietuva, tai labai stipri ir talentinga varžovė“, – tvuirtino X. Lopez-Arostegui.

Dvikova tarp Ispanijos ir Lietuvos rinktinių – antradienį Gran Kanarijoje 20:30 val. (Lietuvos laiku).

Primename, kad Lietuvos rinktinės strategas Kazys Maksvytis už darbą rinktinėje jau padėkojo vidurio puolėjui Laurynui Biručiui. Šiuo metu nacionalinėje ekipoje liko 15 žaidėjų.

Repeticijas prieš rugsėjo 1 dieną startuosiantį Europos čempionatą lietuviai pradėjo prieš porą savaičių ir du kartus įveikė Estiją (84:70 bei 90:88).

Tuomet jau su prie rinktinės prisijungusiais Jonu Valančiūnu ir Domantu Saboniu nacionalinė ekipa Kaune ir Vilniuje triuškino Suomijos krepšininkus – 76:61 ir 87:52.

Savo ruožtu ispanai, kurie dešimt Europos čempionatų iš eilės (nuo pat 1999-ųjų) pateko bent į pusfinalį ir per tą laiką iškovojo net devynis medalius, praėjusią savaitę dviejuose draugiškuose susitikimuose su Graikija pasidalino po pergalę (70:86 ir 87:80).

Likęs rinktinės kontrolinių rungtynių tvarkaraštis:

  • rugpjūčio 16 d. (Gran Kanarijoje) su Ispanija;
  • rugpjūčio 18 d. (Vilniuje) su Ispanija;
  • rugpjūčio 19 d. (Vilniuje) su Nyderlandais.


Paskutinę rugpjūčio savaitę lietuvių lauks FIBA 2023 metų pasaulio čempionato atrankos mačai su Vengrija (rugpjūčio 24 d. išvykoje) ir Juodkalnija (rugpjūčio 27 d. Kaune).

Rinktinės kandidatų penkioliktukas (žaidėjas, klubas):

Arnas ButkevičiusKauno „Žalgiris“
Domantas SabonisSakramento „Kings“
Eigirdas Žukauskas„Wolves“
Donatas TarolisOradijos CSM
Gytis MasiulisVilniaus „Rytas“
Ignas BrazdeikisKauno „Žalgiris“
Jonas ValančiūnasNaujojo Orleano „Pelicans“
Kristupas Žemaitis„Wolves“
Lukas LekavičiusKauno „Žalgiris“
Marius GrigonisAtėnų „Panathinaikos“
Martynas EchodasVilniaus „Rytas“
Mindaugas KuzminskasBe klubo
Rokas GiedraitisVitorijos „Baskonia“
Rokas Jokubaitis„Barcelona“
Tomas DimšaKauno „Žalgiris“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją