„Padėkojome po šių rungtynių Laurynui Biručiui. Ne dėl to, kad blogas. Juk pasikvietėme jį į „Žalgirį“. Jis per daug panašaus tipo kaip Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis. Jam lieka vis mažiau vietos. Norime turėti kitokio tipo aukštaūgių“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Ketvirtadienį vykusiose ketvirtose kontrolinėse rungtynėse Lietuvos rinktinė įveikė suomius 87:52 (29:9, 22:15, 16:8, 20:20).

Paklaustas, ar jau yra minčių, kokios pozicijose ir kokiems žaidėjams vėliau bus padėkota, treneris tvirtino, kad nieko naujo nepasakys: „Dabar lauksime, kol pasveiks Mindaugas Kuzminskas. Jam susidarė nedėkinga situacija. Reikės veikiausiai atsisveikinti su vienu iš gynėjų ir ketvirtos pozicijos žaidėju, kuris keičia Domantą ir Joną, kai jų nėra aikštelėje. Dar tik pasirengimo etapo vidurys ir sprendimus priimsime vėliau. Vis dar ieškome balanso, ateinančios rungtynės viską parodys.“

Kalbėdamas po rungtynių K. Maksvytis šyptelėjo, kad galbūt būtų sveika ir į kailį kontrolinėse rungtynėse gauti, tačiau dabar noras yra išlaikyti koncentraciją ir žengti žingsnius į priekį.

„Svarbu kiekvienose rungtynėse eiti į priekį. Šįkart mažiau gavome taškų iš varžovų greito puolimo. Stengėmės per anksti nenuleisti rankų, kovoti ir išspausti maksimumą, – sakė jis. – Gerai įėjome į rungtynes. Nežinau, ar mes taip gerai atrodėme, ar suomiai nuleido rankas. Gynyba buvo nebloga. Pergalė – treniruočių atspindys. Aišku, taisytinų dalykų yra.“

Lietuvos rinktinės strategas pabrėžė, kad dabar taiklūs tritaškiai metimai nebuvo svarbiausia – daugiau kalba ėjo apie fizišką žaidimą, gynybą ir bėgimą. Jis taip pat pasidžiaugė Roko Jokubaičio indėliu.

„Rokas gal iš pradžių buvo kaip nesavas – tie akiniai, po operacijos, ilga pertrauka be žaidimo. Tačiau kuo toliau, tuo viskas geriau“, – apie „Barcelona“ įžaidėją kalbėjo K. Maksvytis.

R. Jokubaičio sąskaitoje po ketvirtadienio rungtynių buvo 9 taškai ir du rezultatyvūs perdavimai.


Geriausias Lietuvos rinktinėje buvo Jonas Valančiūnas. Lyderis per 17 minučių aikštėje pelnė 18 taškų ir atkovojo 10 kamuolių.

„Geros rungtynės, tačiau į save nežiūrime, dabar svarbiausia susižaidimas. Prisijungėme su Domantu Saboniu prie rinktinės neseniai. Aišku, trūksta susižaidimo, bet tam ir žaidžiame, kad pajaustume, kad žaistume kaip vienas“, – spaudos konferencijoje kalbėjo JV.

Ar nejuto nuovargio žaisdamas dvejas rungtynes iš eilės per dvi dienas? „Viršijau savo minučių limitą, treneris sakė, kad žaisiu 16 minučių, pavargau, bet nieko, – juokėsi Naujojo Orleano „Pelicans“ vidurio puolėjas pridūręs, kad jo sportinė forma nuostabi.

J. Valančiūnas metė per rungtynes ir tritaškį, kuris, deja, skriejo pro šalį: „Gaila, kad neįkrito, reikia pasistengti, kad kitą kartą įkristų.“

Paklaustas, ar reikalingas stipresnio varžovo testas, JV neabejojo – žinoma. „Su ispanais žaisime – bus puikus testas, parodys, kur mes esame iš tikrųjų. Labai reikalingas. Mes siekiame daugiau, norime žengti kitą žingsnį“, – sakė aukštaūgis.

Repeticijas prieš rugsėjo 1-ą dieną startuosiantį Europos čempionatą lietuviai pradėjo praėjusią savaitę ir du kartus įveikė Estiją (84:70 bei 90:88).

Likęs rinktinės kontrolinių rungtynių tvarkaraštis

  • rugpjūčio 16 d. (Gran Kanarijoje) su Ispanija;
  • rugpjūčio 18 d. (Vilniuje) su Ispanija;
  • rugpjūčio 19 d. (Vilniuje) su Nyderlandais.


Paskutinę rugpjūčio savaitę lietuvių lauks FIBA 2023 metų pasaulio čempionato atrankos mačai su Vengrija (rugpjūčio 24 d. išvykoje) ir Juodkalnija (rugpjūčio 27 d. Kaune).

Rinktinės kandidatų penkioliktukas (žaidėjas, klubas):

Arnas ButkevičiusKauno „Žalgiris“
Domantas SabonisSakramento „Kings“
Eigirdas Žukauskas„Wolves“
Donatas TarolisOradijos CSM
Gytis MasiulisVilniaus „Rytas“
Ignas BrazdeikisKauno „Žalgiris“
Jonas ValančiūnasNaujojo Orleano „Pelicans“
Kristupas Žemaitis„Wolves“
Lukas LekavičiusKauno „Žalgiris“
Marius GrigonisAtėnų „Panathinaikos“
Martynas EchodasVilniaus „Rytas“
Mindaugas KuzminskasBe klubo
Rokas GiedraitisVitorijos „Baskonia“
Rokas Jokubaitis„Barcelona“
Tomas DimšaKauno „Žalgiris“



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją