Rungtynių pabaiga paliko nemažai klaustukų. Likus 5 sekundėms po Aamiro Simmso baudų metimų Paryžiaus klubas pirmavo 98:94.

„Lietkabelio“ atakos metu Željko Šakičius iš vidurio aikštės smeigė tritaškį, maža to, gynėjas prašė arbitrų pražangos. Jis bei visa „Lietkabelio“ komanda buvo įsitikinusi, kad tritaškis pataikytas su pražanga bei prašė arbitrų peržiūrėti paskutinį metimą.

Teisėjai nesileido į kalbas ir fiksavo „Lietkabelio“ nesėkmę 97:98.

Dvikovos pradžia nieko blogo šeimininkams nežadėjo. Pirmo kėlinio viduryje po tritaškį smeigė Jamelas Morrisas, Kristianas Kullamae ir Vytenis Lipkevičius bei panevėžiečiai įgijo dviženklį pranašumą (20:10).

Visgi „Paris Basketball“ taip pat atsakė spurtu: Ismaelis Kamagate pelnė penkis taškus, A. Simmsas pasižymėjo iš toli ir svečiai priartėjo (22:18).

Po pirmo kėlinio turėtą penkių taškų persvarą išlaikė ir antrojo ketvirčio pradžioje, tačiau prabėgus porai minučių po Popovičiaus dvitaškio su pražanga ir Morriso dviejų taškų komandas vėl skyrė dviženklė šeimininkų persvara (33:23).

Svečiai nesutriko, atsakė spurtu 9:0 ir vėl priartėjo (33:32), o vėliau po Jeremy Evanso baudos metimo ir persvėrė rezultatą (38:39). Pirmąją mačo dalį užbaigė Kristiano Kullamae dvitaškis, sumažinęs šeimininkų atsilikimą iki minimumo (45:46).

Po ilgosios pertraukos toliau vyko atkakli kova, bet įpusėjus ketvirčiui po tritaškį pataikė Kullamae ir Golomanas, vengras netrukus pridėjo dvitaškį, o netrukus dar vieną tolimą metimą pataikė Morrisas ir panevėžiečiai išsiveržė į priekį (68:63). Kėliniui artėjant prie pabaigos keturis baudų metimus pataikė Amaras Gegičius, bet Morrisas atsakė tritaškiu ir taip užbaigė trečiąjį kėlinį (74:71).

Ketvirtajame kėlinyje sužaidus tris minutes svečius vėl į priekį išvedė Walllace’as, bet taikliu metimu atsakė ir Kullamae (78:78).

Įpusėjus kėliniui taikliais tolimais metimais apsikaitė Kullamae ir Denis Gauthier (84:85). Prasidėjus paskutinei minutei Wallace’as pataikė iš toli (89:93), Morrisas prametė tritaškį, bet paryžiečiai suklydo.

Likus mažiau nei pusei minutės Šakičius prametė iš toli, Simmsas realizavo du baudų metimus, o kitoje atakoje Morrisas įsmeigė tritaškį (92:95). Švieslentėje degė dešimt sekundžių, Simmsas sumetė dar dvi baudas, taikliais baudų metimais atsakė ir Morrisas (94:97).

Likus penkioms sekundėms Simmsas pataikė tik vieną baudą, o dvikovą užbaigė Ž. Šakičiaus metimas iš aikštės vidurio (97:98).

„Lietkabelis“: Jamelas Morrisas 23, Gyorgy Golomanas 22, Kristianas Kullamae 20, Vytenis Lipkevičius 10, Nikola Popovičius 5, Gabrielius Maldūnas 4 taškai.

„Paris“: Juhannas Begarinas 22, Tyrone Wallace 19, Aamiras Simmsas 15, Ismaelis Kamagate 10 taškų.

Namų aikštelės pranašumą panevėžiečiai užsitikrino finišuodami ketvirtoje A grupės vietoje, o Paryžiaus ekipa savo ruožtu B grupėje liko penkta.

Tai buvo pirmoji „7bet-Lietkabelio“ ir „Paris Basketball“ akistata.

Prieš pat susitikimą „Lietkabelis“ pranešė, jog ekipai dėl traumos nepadės Gediminas Orelikas.

Paryžiaus klubo ketvirtfinalyje lauks Badalonos „Joventut“ ir Londono „Lions“ poros laimėtojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją