Lemiamo ketvirčio pradžioje stambuliečiai pirmavo 74:65 ir turėjo kamuolį savo rankose, bet per pusę ketvirčio tesukrapštė vienintelį tašką ir, pralaimėję atkarpą net 1:12, jau atsiliko – 75:77.

Nuo šios akimirkos kova vyko taškas į tašką, o vienas kertinių epizodų užfiksuotas likus žaisti kiek daugiau nei 2 minutes, kai Monako Kunigaikštystės atstovai suklydo puldami, o į greitą ataką pasileidęs Nigelis Hayesas-Davisas užkliuvo už tuo metu griuvusio Donato Motiejūno.

Teisėjai, tarp kurių buvo ir Gytis Vilius, iš pradžių mačo laiko nestabdė, o tą padarė tik čia pat kamuolį pradus ir prasižengus Marko Guduričiui. Įsiutęs Š. Jasikevičius nebevaldė emocijų, žengė į aikštę ir reikalavo D-Mo skirti nesportinę pražangą, o arbitrai patį Šarą pavaišino technine pražanga.

Visgi pasitarę ir peržiūrėję epizodą jie priėmė saliamonišką, bet nežina, ar teisėtą sprendimą – po laiko atšaukė M. Guduričiaus pražangą ir nubaudė D. Motiejūną nesportine pražanga, o Š. Jasikevičiui paliko galioti techninę.

Summa summarum, „Fenerbahče“ iš šios situacijos išlošė tik tašką (sumetė dvi baudas, o varžovai – vieną), nes kamuolys liko „Monaco“ dispozicijoje, ko nebūtų buvę, jei ne Šaro techninė.

Minimalią persvarą išlaikę šeimininkai galiausiai triumfavo po Jordano Loydo žudikiško tritaškio – 93:88.

„Sveikinimai „Monaco“. Sveikinimai Sašai. Mes nepradėjome rungtynių su teisingu nusiteikimu. Nesupratome, kokį fiziškumą ir norą pasiūlys varžovai siekdami išlyginti serijos rezultatą. Bet įsibėgėjus mačui tapome fiziškesni ir pradėjome pataikyti tritaškius, kas mums padėjo.

Trečias kėlinys buvo puikus, mes jiems leidome pelnyti tik 11 taškų. Tačiau ketvirtojo pradžioje mūsų gynyba visiškai sugriuvo ir mes jiems suteikėme daugybę laisvų metimų. Kažkaip sugebėjome tai išgyventi ir pabaigoje rungtynės buvo niekieno. Nugalėtoją nusprendė vienas atkovotas kamuolys ar viena nereikalinga pražanga“, – spaudos konferencijoje sakė Š. Jasikevičius.

Daug pakilesnės nuotaikos buvo priešingos stovyklos strategas.

„Bravo vaikinams, jie parodė charakterį. Į Stambulą vyksime su didžiuliu pasitikėjimu. Vaidmenys pasikeitė – dabar spaudimas „Fener“ pusėje. Nežinau, tai padės mums ar ne, bet turėsime būti labai drąsūs ir žaisti geriausią savo krepšinį. Be abejo, tikimės sulaukti ir daug geresnio Mike'o Jameso, kuris kol kas stringa prieš tikrai gerą gynybą. Bet jis gali padėti mums ir kitais būdais, ne tik taškais“, – svarstė S. Obradovičius.

Savo ruožtu mačo metu susinervinęs ir komandos gydytoją iškoneveikęs M. Jamesas po rungtynių tildė „Monaco“ krepšininkų ir personalo šėlsmą rūbinėje.

„Ei, ką jūs čia švenčiate? Tai tik vienos rungtynės“, – pakeltu tonu aistras ramino gynėjas, pats sukaupęs tik 8 taškus (0/4 dvitaškių, 2/3 tritaškiai, 2/2 baudos), bet sugriebęs 7 atšokusius kamuolius ir išdalinęs 7 rezultatyvius perdavimus.


Kitą savaitę seriją kelsis į Stambulą.

Įspūdingą susitikimą pradėjęs (vien per pirmą kėlinį surinko 10 taškų ir 13 naudingumo balų) D. Motiejūnas iš viso pasižymėjo 18 taškų (2/4 dvitaškiai, 3/4 tritaškiai, 5/6 baudos), 2 atkovotais ir 2 perimtais kamuoliais, 2 rezultatyvius perdavimus bei 21 efektyvumo balu. Lietuvis tarp nugalėtojų buvo tiek rezultatyviausias, tiek ir naudingiausias.

„Fenerbahče“ gretose išsiskyrė Tyleris Dorsey su 25 (6/8 tritaškiai) ir Scottie Wilbekinas su 23 taškais (6/14 tritaškiai).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją