Pernai Belgrade pusfinalyje gynėjas žaidė 10 minučių, o kovoje dėl 3 vietos – 13 minučių, abejose rungtynėse pelnė po 4 taškus.

„Pirmą kartą tokia šventė Lietuvoje. Garbė ir man sudalyvauti tokiame renginyje. O lūkesčiai... pamatysime. Visų pirma laimėti „El Clasico“ penktadienį. Reikia įveikti šį barjerą, po jo bus galima toliau kalbėti“, – oro uoste kalbėjo R. Jokubaitis.

Anot gynėjo, greitai užbaigta ketvirtfinalio serija prieš Kauno „Žalgirį“ – tik į naudą komandai.

„Visi sveiki, lyderiai turėjo laiko pailsėti. Rungtynėse Vitorijoje pasitikrinome jėgas su „Baskonia“, tai buvo svarbios rungtynės dėl ACB pirmos vietos.

Tai buvo labai gera treniruotė prieš finalo ketvertą“, – įsitikinęs R. Jokubaitis.

Jis džiaugėsi, kad ketvirtfinalyje „Barcelona“ turėjo galimybę prisijaukinti „Žalgirio“ arenos lankus ir erdves.

„Tai leido sudėlioti mintis. Neramiau buvo, kai atvykome pirmą kartą serijoje prieš „Žalgirį“. Dabar kur kas ramiau. Ta aikštė jau patikrinta. Manau, mums tai į naudą išėjo.

Žinau, kad tribūnose palaikys šeima, tai tik prideda pasitikėjimo, o ne spaudimo“, – kalbėjo R. Jokubaitis, kurio dešinę akį dar „puošė“ mėlynė.

„Čia po rungtynių prieš Santjago de Kompostelos „Obradoiro CAB“. Bet ne nuo Mareko (Blaževičiaus) gavau į akį. Manau, visai gerai atrodau“, – šypsojosi R. Jokubaitis.

Tai buvo „Barcelonos“ priešpaskutinės rungtynės prieš kelionę į Kauną.

Tą dvikovą fenomenaliai sužaidė Nikola Mirotičius. „Barcos“ lyderis pelnė net 27 taškus, atkovojo 10 kamuolių ir surinko 40 naudingumo balų, o šeimininkai laimėjo 94:77.

Laiku atsigavęs Jokubaitis

Antrasis sezonas „Barcelona“ gretose R. Jokubaičiui – itin banguotas, bet panašu, kad geriausią sportinę formą 22-ejų įžaidėjas įgavo svarbiausių kovų metu.

„Tiek asmeniškai, tiek komandiškai jaučiamės gerai, esame puikios sportinės formos“, – prieš finalo ketvertą sakė jis. Po Europos čempionato į Barseloną atvykęs gynėjas itin slogiai pradėjo Eurolygos sezoną, o lapkritį ir gruodį pats įvardino kaip sunkiausią periodą karjeroje. Tada per dešimt rungtynių lietuvis iš viso surinko vos 28 naudingumo balus.

Tai vienas prastesnių rezultatų komandoje, neskaitant epizodinį vaidmenį turėjusių žaidėjų. Vis tik gynyboje reikalai ne tokie blogi – su R. Jokubaičiu aikštėje per šimtą atakų buvo praleidžiama tik 1,6 taško daugiau nei tada, kai jis sėdėdavo ant suolo.

Viskas apsivertė aukštyn kojomis ketvirtfinalio serijoje su Kauno „Žalgiriu“, kurią katalonai laimėjo 3:0. R. Jokubaičio skaičiai šovė į viršų – iki 10,7 taško ir 14,7 naudingumo balų. Puolime „Barcelona“ su lietuviu rinkdavo 6,1 taško daugiau nei be jo.

Tiesa, gynyba su R. Jokubaičiu smukdavo net 26,7 taško, bet tą galima pateisinti – jis dažnai žaisdavo su ne tokiais gynyboje stipriais antrojo penketo žaidėjais, tad tai nebuvo vien lietuvio kaltė.

Favoritė – Jasikevičiaus kariauna

Skaičiai intrigos nemato visada ažiotažą keliančiame Ispanijos grandų mūšyje – lietuviškosios „Barcelona“ sėkmė vertinama net 87 proc. Šios tikimybės apskaičiuotos remiantis paskutinių aštuonerių rungtynių išplėstine statistika.


Š. Jasikevičiui, kaip treneriui, tai bus jau ketvirtasis šūvis Eurolygos finalo ketverte: 2018-aisiais su „Žalgiriu“ užimta trečia vieta, 2021-aisiais su „Barcelona“ – antra, o 2022-iaisiais su „Barcelona“ – trečia.

Šis sezonas pagal dabartinę trejų metų sutartį Šarui prie „Barcos“ vairo gali būti paskutinis. Tiesa, triumfavus Eurolygos finale automatiškai aktyvuotųsi jo pratęsimas.

Jau penktadienį Kaune startuosiantį Eurolygos finalo ketvertą nuo 18 valandos atidarys pusfinalis tarp Pirėjo „Olympiakos“ ir „AS Monaco“ su Donatu Motiejūnu, o 21 val. į kovą stos „Barcelona“ su Roku Jokubaičiu ir Madrido „Real“.

Turnyro finalai numatyti sekmadienį: mažasis – nuo 17 val., o didysis – nuo 20 val.

„Delfi Plius“ pristato dokumentinį filmą „Pirmas kartas Kaune“, pasakojantį apie Eurolygos finalo ketverto turnyro organizavimą bei jo atspindžius miesto istorijoje. Žiūrėti filmą galite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją