Atidžiai vakarinius įvykius per ekranus sekę žalgiriečiai sulaukė net dviejų paslaugų – naudingų jiems rezultatų – iš kitų Eurolygos arenų: Belgrado „Crvena zvezda“ per pratęsimą 91:89 palaužė Stambulo „Fenerbahčę“, o Pirėjo „Olympiakos“ 86:78 pranoko Vitorijos „Baskonią“.

Tai reiškia, kad kauniečiai prieš penktadienio mūšį Bavarijoje viską pagaliau laiko savo rankose. Tiesa, tam, kad išpakuotų ketvirtadienį jiems įteiktas dovanas, žaliai-baltiems yra būtina nugalėti Miuncheno „Bayern“.

Jei Kazio Maksvyčio auklėtiniams, kuriuos Bavarijos žemėje palaikys mažiausiai pora tūkstančių fanų, tai pavyks padaryti, jie finišuos septintoje arba aštuntoje reguliariojo sezono vietoje ir trečią kartą šiuolaikinės Eurolygos istorijoje (po 2018 ir 2019 metų sėkmių su Šarūnu Jasikevičiumi) žaistų atkrintamosiose varžybose.

Tuo metu pralaimėję „Žalgirio“ vyrai liktų per plauką nuo savo išsvajotojo tikslo, kuris prieš sezono pradžią atrodė toks tolimas – pernai Kauno pasididžiavimas turnyre buvo pats paskutinis.

Pateikiame visus likusius įmanomus scenarijus „Žalgiriui“:

  • „Žalgiris“ bus septintas, jei įveiks „Bayern“, o „Partizan“ nugalės „Panathinaikos“
  • „Žalgiris“ bus aštuntas, jei įveiks „Bayern“, o Belgrado „Partizan“ pralaimės „Panathinaikos“
  • „Žalgiris“ liks devintas, jei nusileis „Bayern“.

Tuo pačiu aiškėja ir varžovai, kuriuos žalgiriečiai gautų sau į porą ketvirtfinalyje, jei į jį patektų.

Galimi ketvirtfinalio oponentai:

  • Pirėjo „Olympiakos“, jei „Žalgiris“ užima aštuntą vietą
  • „Barcelona“, jei „Žalgiris“ būna septintas, o „Barcelona“ nugali „Valencią“
  • Madrido „Real“, jei „Žalgiris“ būna septintas, o „Barcelona“ pralaimi „Valenciai“


Primename, kad pirmojo rato akistatą Kaune 75:67 laimėjo šeimininkai. Tiesa, tada daugiau nei pusę jų naudingumo balų surinko šiuo metu traumuotas Keenanas Evansas, kuris surengė geriausią karjeros pasirodymą. Amerikiečio sąskaitoje buvo net 32 taškai ir 39 efektyvumo balai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją