Pagrindiniu aikštės teisėju paskirtas kroatas Sretenas Radovičius, jam talkininkaus Gytis Vilius bei Seffi Shemmeshas iš Izraelio.

Tiek baskų „El Correo“, tiek „Gasteizhoy“ portalai atkreipia dėmesį būtent į G. Vilių.

„Daugelis sirgalių prieštaringai vertina tokį paskyrimą, kurie mano, jog lietuvis neturėtų teisėjauti šioms rungtynėms, nes kovoje dėl atkrintamųjų varžosi ir „Žalgiris“.

Tai patyręs teisėjas, dirbęs dviejuose Eurolygos finalo ketverto turnyruose, tačiau jo kilmė nepatinka „Baskonia“ sirgaliams“, – rašoma „Gasteizhoy“ straipsnyje.

Primename, kad OLY pergalė prieš „Baskonią“ atvertų „Žalgiriui“ puikius šansus įšokti į aštuntuką. Tuomet žalgiriečiams užtektų paskutiniame ture tiesiog patiems sutvarkyti savo reikalus Miunchene prieš vietos „Bayern“.

Kita opcija – tikėtis „Fenerbahče“ kluptelėjimo Belgrado pragare prieš „Crveną zvezdą“. Tiesa, net ir „Fener“ pralaimėjus egzistuotų vienas scenarijus, pagal kurį „Žalgiris“ galėtų atsidurti už borto.

Jei „Fenerbahče“ (turi pralaimėti), Tel Avivo „Maccabi“ (turi pralaimėti), Belgrado „Partizan“ (turi pralaimėti), „Baskonia“ (turi laimėti) ir „Žalgiris“ (turi laimėti) užfiksuotų identišką pergalių ir pralaimėjimų santykį (19-15), būtent žalgiriečiai pagal viso šio traukinuko bendrą tarpusavio akistatų balansą būtų pačioje prasčiausioje padėtyje (3-5, -29 taškai), dėl ko per plauką praleistų į priekį bei atkrintamąsias „Fenerbahče“ komandą (3-5, -28 taškai).

„Žalgiris“, suklupus tik „Fenerbahčei“ (atmetus vienintelį nepalankų aukščiau pateiktą scenarijų) arba „Baskoniai“, finišo liniją kirstų aštuntas ir ketvirtfinalyje į porą gautų „Olympiakos“ arba „Real“.

Tuo metu paslydus tiek „Baskoniai“, tiek ir „Fenerbahčei“ bei nieko nepešus „Maccabi“, Lietuvos pasididžiavimas galėtų kilti net iki šeštos vietos. Taip nutiktų, jei patys žalgiriečiai laimėtų ir susilygintų pergalėmis su „Fenerbahče“ bei „Maccabi“. Tada būtent jie dėl geriausio trijų komandų tarpusavio balanso užsiropštų ant šeštojo laiptelio ir ketvirtfinalyje susigrumtų su „Barca“.

Nelaimėjęs pats ar nesulaukęs gerų žinių nei iš Pirėjo, nei iš Belgrado Kauno klubas būtų eliminuotas ir tenkintųsi devinta pozicija.

„Žalgiriui“ aktualios paskutinio Eurolygos turo rungtynės:

ketvirtadienis, balandžio 13 d.

20 val. Belgrado „Crvena zvezda“ – Stambulo „Fenerbahče“

21 val. Pirėjo „Olympiakos“ – Vitorijos „Baskonia“

21 val. 05 min. Tel Avivo „Maccabi“ – Madrido „Real“

penktadienis, balandžio 14 d.

21 val. 30 min. Miuncheno „Bayern“ – Kauno „Žalgiris“

21 val. 30 min. Belgrado „Partizan“ – Atėnų „Panathinaikos“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)