Atsiėmęs sidabro medalį ir nulipęs nuo apdovanojimų pakylos Milanas Mačvanas nuo kaklo nusiėmė medalį bei akmeniniu veidu stebėjo, kaip slovėnai į viršų kelią trofėjų. Visiškai kitokios emocijos atsispindėjo Bogdano Bogdanovičiaus veide.

„Mums labai sunku kalbėti po tokių rungtynių, – susigraudinęs mix zonoje su žiniasklaida bendravo serbų lyderis. – Bet tai taip pat patirtis, tik kitokia. Nėra ką pridėti. Galiu tik padėkoti sirgaliams, kurie atvyko mus palaikyti šiais sunkiais laikais. Bet manau, kad rungtynės jiems turėjo itin patikti.“

„Sužaidėme puikų turnyrą. Turiu turiu padėkoti ir pasveikinti savo komandą su tuo, ką pasiekėme. Nors sunku kalbėti po pralaimėto finalo, bet vieną dieną ir mes laimėsime auksą“, – jau kiek ramesnis mintimis spaudos konferencijoje dalijosi B. Bogdanovičius.

22 taškus surinkusiam jaunajam gynėjui dėl šios rinktinės potencialo pritarė ir treneris – juk šiemet jai padėti negalėjo tokie žaidėjai kaip Milošas Teodosičius, Nikola Jokičius, Miroslavas Raduljica ar Nemanja Bjelica.

„Sveikinu Serbiją, nes tai puiki komanda – nors ir žaidė be 7 pagrindinių žaidėjų, vis tiek sugebėjo patekti į finalą“, – kepurę prieš varžovus nukėlė ir MVP titulą atsiėmęs slovėnas Goranas Dragičius.

Bogdanas Bogdanovičius

35 taškus pelniusiam Majamio „Heat“ nariui pagyrų negailėjo ir A. Djordjevičius.

„Slovėnija nusipelnė šio aukso medalio, nes nepralaimėjome nė vienerių rungtynių. To jau seniai nėra buvę, – pabrėžė specialistas. – Vertinant rungtynes, tai pirmoje jų pusėje kiek iškrypome iš savo plano, leisdami jiems taškus rinktis greitajame puolime. Tai buvo labai svarbus faktorius šiose rungtynėse.

Šiuo žaidimo aspektu Slovėnija – geriausia komanda: ji į aikštelę atsinešdavo NBA greitį su savo gynėjais, gebėjimu atlikti perdavimus ir G. Dragičiaus universalumu, kai jis ir pats daug metimų atliko, ir kurdavo progas kitiems. Jis vien pirmoje pusėje pelnė 26 taškus – sveikinu jį su MVP titulu, kurio jis tikrai nusipelnė.“

Bet prie visų liaupsių tiek varžovams, tiek ir savo žaidėjams, 50-metis treneris nepraleido progos įgelti finale dirbusiems teisėjams.

„Nerandu žodžių išsakyti savo padėką visai komandai, pradedant nuo šio vyruko (rodo į vietą, kurioje sėdėjo B. Bogdanovičius – Krepšinis.lt), kuris aikštėje sunkiausiai dirbdavo kiekvieną dieną. Jis ir kiti 11 žaidėjų nusipelnė identiškų šansų kovoti dėl aukso.

To nemačiau paskutinėmis minutėmis – esu užtikrintas tuo, ką sakau, ir esu įsitikinęs, kad tą patį pamatysiu žiūrėdamas rungtynių vaizdo įrašą“, – rėžė A. Djordjevičius.

Jis Serbijos komandoje dirbo ketvirtus metus ir ketvirtame turnyre iš eilės ją atvedė į elito ketvertą. Ir jeigu 2015 metų Europos čempionate serbai liko per žingsnį nuo medalių, tai tiek iš 2014-ųjų planetos pirmenybių, tiek ir pernai iš Rio olimpinių žaidynių grįžo su sidabro medaliais, į priekį praleidę tik JAV žvaigždes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)