Oficialiai Graikijos krepšinio federacija šios žinios dar nepaskelbė. Apie savo ateitį po trečiadienio dvikovos su Rusija nekalbėjo ir pats specialistas.

Tačiau neoficialiai pranešama, kad K. Missas visą dėmesį skirs tolesniam darbui Pirėjo „Olympiakos“ moterų komandos techninio direktoriaus poste.

64-erių graikas pastaruosius dešimt metų dirbo su moterų komandomis, taip pat jaunimo akademijoje. Per karjerą jis nėra treniravęs Eurolygos klubo, todėl žemyno pirmenybės K. Missui buvo aukščiausio rango turnyras karjeroje.

Grupės varžybose jo auklėtiniai pelnė dvi pergales iš penkių galimų, aštuntfinalyje 77:64 pranoko Lietuvos rinktinę, o ketvirtfinalyje buvo sustabdyti rusų 69:74.

Galimu K. Misso įpėdiniu lapkritį prasidėsiančiose pasaulio čempionato atrankos varžybose laikomas Elias Papatheodorou. 42-ejų Salonikų PAOK klubo strategas praėjusią vasarą vadovavo ir Graikijos jaunimo (iki 20 metų) rinktinei, tapusiai Europos čempione.

Skiriasi ir Juodkalnijos nacionalinės komandos bei trenerio Bogdano Tanjevičiaus keliai. 70-metis veteranas traukiasi iš krepšinio.

Per daugiau nei keturis darbo dešimtmečius B. Tanjevičius taip pat yra vadovavęs tuometės Jugoslavijos, Italijos bei Turkijos rinktinėms.

Su Jugoslavija 1981 metais jis tapo Europos vicečempionu, su Italija 1999 metais laimėjo auksą, o Turkiją 2010 metais atvedė į pasaulio pirmenybių finalą.

Juodkalnijos ekipą Europos čempionato aštuntfinalyje iš tolesnės kovos pašalino Latvija, sutriuškinusi varžovus 100:68.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)