Ką toks atominis duetas gali aikštėje, savo kailiu trečiadienio vakarą patyrė Latvijos rinktinė, Senojo žemyno pirmenybių ketvirtfinalyje 97:103 nusileidusi antrą kartą istorijoje tarp keturių galingiausių ekipų prasibrovusiems slovėnams.

„Combo“ gynėjai į Ainaro Bagatskio auklėtinių krepšį kartu suvertė daugiau nei pusę komandos taškų – 53.

18-metis L. Dončičius prie 27 taškų pridėjo 9 atkovotus kamuolius, 31-erių G. Dragičius – 26 taškus ir 8 rezultatyvius perdavimus.

Atrodo, šis tandemas, kuriam puikiai talkina ir tokie krepšininkai kaip Anthony Randolphas, Klemenas Prepeličius, Edo Muričius ar Gašperas Vidmaras, gali pagaliau padaryti tai, kas slovėnams nepavyko net 2013 metais rungtyniaujant tėvynėje – iškovoti pirmą medalį.

Jei G. Dragičius puolime anksčiau neturėdavo lygiaverčių partnerių, šįsyk jis gali drąsiai kamuoliu dalintis su L. Dončičiumi.

Dalinasi du Slovėnijos supertalentai ir vienu viešbučio kambariu. Nepaisant to, jog pirmasis vyresnis už antrąjį net 13 metų, ir jų įpročiai bei pomėgiai už aikštės ribų gerokai skiriasi.

„Luka vis dar vaikas. Laisvalaikiu jis žiūri animacinius filmukus ir serialą „Draugai“. Bet kai tik užlipa ant parketo, pasikeičia neatpažįstamai. Mums labai pasisekė, kad turime jį“, – šaltakraujišku Madrido „Real“ (Ispanija) klubo auklėtinio žaidimu, labiau būdingu ne jo, o paties G. Dragičiaus bendraamžiams, žavėjosi komandos kapitonas.

Ainaras Bagatskis (kairėje) ir Luka Dončičius

Jei L. Dončičiaus karjera nacionalinėje komandoje tik prasideda, G. Dragičiaus jau krypsta link atsisveikinimo. Majamio „Heat“ klubo žvaigždė ketina pasitraukti po turnyro Turkijoje.

„Nė velnio! – paklaustas, ar puikūs slovėnų rezultatai neprivers jo apsigalvoti, atšovė gynėjas. – Noriu laimėti medalį, o tuomet manęs čia nebebus. Manau, tai – tinkamiausias metas. Nesupraskite neteisingai, rinktinės aš ilgėsiuosi. Bet manau, kad elgiuosi teisingai. Ypač dėl to, kad dabar komandoje yra tokių talentingų jaunuolių. Nenoriu stovėti jiems skersai kelio. Pamatysite, ateityje jie iš tikrųjų gąsdins visus.“

Tiesa, G. Dragičiui norint pasitraukti ramia širdimi, teks laimėti dar bent vieną mačą iš likusių dviejų.

Pirmasis žada būti ypač sudėtingas – pusfinalyje prieš slovėnus stos nugalėtojų titulą ginanti Ispanijos rinktinė.

O L. Dončičius susitiks su komanda, kurioje pats galėjo žaisti, jei nebūtų atmetęs Ispanijos krepšinio federacijos pasiūlymo priimti šios šalies pilietybę.

Jaunoji Eurolygos įžymybė nusprendė, kad pasiekti viršūnę gali ir su savo tikraisiais tėvynainiais.

Kaip po įspūdingų rungtynių su Latvija kalba slovėnai, kodėl gi neįveikus ir Ispanijos?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)