Tą jis emocingai išdėstė viešėdamas „Lietuvos ryto“ TV laidoje „Lietuva tiesiogiai“, kurioje pažėrė kritikos Lietuvos krepšinio federacijai (LKF) ir ragino nevengti prisiimti atsakomybės.

„Tai yra blogas rezultatas ir jo neįmanoma nuslėpti. Pernai olimpiadoje prastas rezultatas, užpernai Rygoje vos išėjome iš tos grupės. Dar prieš tai Slovėnijoje išplaukėme Lino Kleizos dėka. Visas tas darbas, rinktinių žaidimas yra neatskiriama federacijos darbo dalis. Ir apie tai reiktų diskutuoti“, – aiškino T. Pačėsas.

Jo manymu, atsakomybė dėl prastų rinktinės pasirodymų ir vis žemėjančio FIBA reitingo krenta ant LKF vadovų pečių.

Arvydas Sabonis? – Jis yra mūsų legenda, pasididžiavimas, simbolis. Daug žmonių, kurie vykdo procesus, paprasčiausiai slepiasi už jo nugaros ir tai yra labai blogai. Iš ko sudarytas Vykdomasis komitetas – išvis yra juokinga. Nėra jokio skaidrumo, viskas valdoma vieno žmogaus“.

Strategas tiesiai šviesiai pareiškė, kad užteks svaigti apie elitą, nes Lietuva – krepšinio vidutiniokė.

„Mums reikia tokių žmonių su charakteriu, mums reikia, kad eitų keliais, mums reikia pergalės. Federacija visą laiką bando mus pripratinti, statydama uždavinius, kad Lietuva papultų į aštuntuką. Tai kokia mes krepšinio šalis? Mes jau seniai esame vidutiniokai ir tai reikia pripažinti. Ir reikia baigti keltis, kad mes tokie ar anokie. Reikia tiesą sakyti.“
Eurobasket 2017 ketvirtfinalio schema

Paklaustas, ar dėl komandai nesėkmingai susiklosčiusių pirmenybių įžvelgia ir naujojo trenerio Dainiaus Adomaičio klaidų, T. Pačėsas dar labiau įsiaudrino.

„Čia kiekvieno asmeninės atsakomybės klausimas ir, kaip jis supranta tą atsakomybę. Aš, kad palengvinčiau federacijos ir D. Adomaičio darbą, atsistatydinu, prisiimu visą atsakomybę. Atsistatydinu iš nuomonės formuotojo pareigų Lietuvoje. Mes turime kalbėti apie realius dalykus, o tie paistalai, viską bandant nustumti ir mums įteigti, kad 8 vieta yra gerai – tai kokia mes krepšinio šalis?“

Galiausiai T. Pačėsas pridūrė, kad visiems ir taip aišku, kad geriausi šiuo metu šalyje yra du treneriai – Šarūnas Jasikevičius ir Rimas Kurtinaitis. Visi kiti nėra Eurolygos lygio.

Apie silpną Lietuvos rinktinės finišą pasisakė ir garsus Rusijos TV krepšinio komentatorius Vladimiras Gomelskis, kuris yra legendinio trenerio Aleksandro Gomelskio sūnus.

Jo teigimu, ne graikai laimėjo, o lietuviai pralaimėjo.

„Graikijos pergalę prieš Lietuvą galiu pakomentuoti kaip Lietuvos pralaimėjimą. Ir dar kartą išsakysiu mintį apie tai, kad visavertei sudėčiai reikia turėti po lyderį kiekvienoje pozicijoje. Prie Jono Valančiūno ir Mindaugo Kuzminsko reikalingas aukšto lygio įžaidėjas. Ir tai tikrai – ne Mantas Kalnietis ir ne Adas Juškevičius“, – rėžė specialistas.

Be to, jis pridūrė, kad jei rusai ketvirtfinalyje žais taip, kaip aštuntfinalyje, graikai neturės jokių šansų.
Eurobasket 2017 ketvirtfinalio tvarkaraštis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (542)