Nuo pirmų susitikimo minučių užsimezgė atkakli lygiaverčių priešininkų kova taškas į tašką. Pirmaujanti komanda keitėsi ne vieną kartą, bet dažniau žingsneliu priekyje atsidurdavo rusai.

Aleksejaus Švedo vedama ekipa kiek geriau dalinosi kamuoliu. Kito lyderio Timofejaus Mozgovo pelnyti taškai sulig pertraukos sirena leido Rusijai įgyti kuklų pranašumą – 46:42.

Trečiame kėlinyje rusai įjungė aukštesnę pavarą. Pirmą varžovų spurtą kroatai dar sugebėjo atremti, bet nenuilstantis A. Švedas toliau nebodamas nieko rinko ir taškus, ir rezultatyvius perdavimus. Antroje ketvirčio dalyje rusai pirmą kartą įgijo dviženklę persvarą. Svarų žodį tarė ir veteranas Vitalijus Fridzonas, tuo metu kroatų taškų „mašina“ Bojanas Bogdanovičius nuslinko į antrą planą.

Rusų persvara vienu metu buvo pasiekusi net 16 taškų, kėlinio pabaigoje Kroatijos rinktinė spėjo tik kosmetiškai pataisyti situaciją – 72:57.

Tačiau užsivedusi S. Bazarevičiaus komanda nė neketino suteikti vilčių oponentams. O dvigubą dublį surinkęs A. Švedas dar neįpusėjus paskutiniam kėliniui ant atsarginių suolo nusivilko varžybų aprangą ir tik pačioje pabaigoje dar buvo įleistas į aikštę su komandos draugais pasimėgauti dėjimų fiesta.

Rungtynės baigėsi rezultatu 101:78, atnešusiu eilinį Kroatijos krepšinio nusivylimą. Kaskart konkurencingą sudėtį surenkanti rinktinė medalių aukščiausio rango turnyruose nelaimi nuo 1995 metų.

Tuo metu Rusijos žvaigždė A. Švedas, jei tik komanda žengs dar vieną žingsnį link apdovanojimų pakylos, turėtų rimtai pretenduoti į naudingiausio čempionato žaidėjo titulą. Gynėjas jau šeštą mačą iš eilės baigė pelnęs daugiau nei 20 taškų.

Rusija: Aleksejus Švedas 27 (12 rez. perd.), Dmitrijus Kulaginas ir Andrejus Zubkovas – po 14, Vitalijus Fridzonas 13, Timofejus Mozgovas 10.

Kroatija: Bojanas Bogdanovičius 28, Dario Šaričius 13, Luka Žoričius 11.

Europos čempionato atkrintamosios varžybos

Pirmame etape abi komandos laimėjo po 4 dvikovas iš 5. Rusija D grupėje liko trečia, Kroatija C pogrupyje užėmė antrą vietą.

Trečiadienį rusai pirmenybių ketvirtfinalyje kausis su Lietuvos rinktinės skriaudikais iš Graikijos.

Paskutinė aštuntfinalio akistata surikiavo ir komandų, nepatekusių į kitą etapą, galutines vietas.

Dėl geriausio įmestų ir praleistų taškų balanso lietuviai užėmė devintą vietą, kroatai finišavo dešimti.

Aštuntfinalių rezultatai:

šeštadienis, rugsėjo 9 d.

Slovėnija – Ukraina 79:55
Vokietija – Prancūzija 84:81
Italija – Suomija 70:57
Graikija – Lietuva 77:64

sekmadienis, rugsėjo 10 d.

Latvija – Juodkalnija 100:68
Serbija – Vengrija 86:78
Ispanija – Turkija 73:56
Kroatija – Rusija 78:101

Ketvirtfinalio poros:

antradienis, rugsėjo 12 d.

Slovėnija – Latvija

Vokietija – Ispanija

trečiadienis, rugsėjo 13 d.

Serbija – Italija

Graikija – Rusija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (433)