„Dėl sirgalių labiausiai ir gaila pralaimėjus. Tiek jų mus lydėjo ir Izraelyje, ir Turkijoje... Mūsų sirgaliai reiklūs, jie patys viską matė, patys daro išvadas“, – sekmadienį kartu su didžiąja dalimi auklėtinių parskridęs iš Stambulo, kalbėjo D. Adomaitis.

Vyriausiojo trenerio vaidmenyje tokio rango turnyre debiutavęs 43-ejų specialistas pamatė ir šilto, ir šalto.

Gautą pamoką jis pavadino neįkainojama. Jauniausiam iš visų Europos čempionato dalyvių trenerių ji tikrai kainavo nemažai. Mat Lietuva nepratusi matyti grįžtančių krepšininkų likus savaitei iki varžybų pabaigos. Nepaisant to, jog lūkesčiai nebūtinai sutampa su realiomis galimybėmis.

Graikijos rinktinė šį skirtumą, dar mažai pastebimą grupės turnyre, išryškino.

Po aštuntfinalyje patirto nokdauno trenerių štabas ir komanda demonstravo vienybę – gynė vieni kitus.

„Noriu užstoti trenerius. Tose rungtynėse mes, žaidėjai, patys nepadarėme to, ką turėjome“, – D. Adomaičio bandymui prisiimti visą kaltę sau pasipriešino ekipos kapitonas Mantas Kalnietis.

Pats strategas tvirtino, kad jam malonu girdėti žaidėjų palaikymo žodžius, bet pripažino, jog paguoda iš to – menka.

„Negalvokite, kad yra lengva įgauti krepšininkų pasitikėjimą. Mane džiugina, kad žaidėjai viešai jį rodo. Bet rezultato tai nekeičia“, – nuo realybės nebėgo treneris.

Turbūt jis būtų džiaugęsis kur kas labiau, jei tokia pat susitelkusi rinktinė būtų buvusi, kai aštuntfinalio metu ant parketo kovojo su graikais.

Krepšinis.lt paklaustas, ką dabar norėtų pakeisti trenerių štabo parengtame lemtingų rungtynių plane, D. Adomaitis apgailestavo, kad ir pirminiai jo sumanymai nebuvo įgyvendinti.

„Truputį „perdegėme“, nesuvaldėme emocijų. O graikai su psichologija susitvarkė gerai. Panašiai buvo ir pirmose čempionato rungtynėse su Gruzija. Tada darėme tokių klaidų, kokių vėliau grupės varžybose nebekartojome. Ir dabar buvo sunkiai paaiškinamų klaidų, labai lengvai leidome graikams įmesti apie 15 taškų.

Galima keisti planą, jeigu jį įvykdai ir vis tiek pralaimi. Bet kai vieni daro, kaip sutarta, o kiti – savaip, nieko neišeina. O kai ketvirtame kėlinyje visi savo vaidmenis atliko kone idealiai, graikai penkias minutes neįmetė taškų“, – geriausią lietuvių atkarpą aštuntfinalyje, kurios vis dėlto nepakako pergalei, prisiminė D. Adomaitis.

Pažymių auklėtiniams ir sau jis kol kas nerašė – teigė lauksiantis Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovybės susirinkimo.

Dar negirdėjo D. Adomaitis ir LKF prezidento Arvydo Sabonio, likusio Stambule, įvertinimo.

Bet tikino, kad jo ekipos kapituliacija nėra absoliuti.

„Negali vienas pralaimėjimas sugriauti komandos. Negalime kaltinti vienas kito, turime išlikti komanda“, – į priekį žvelgė treneris, kurio sutartis su LKF galios ir 2019 metų pasaulio čempionato atrankos ciklui.

Primename, kad pirmame Europos čempionato etape Lietuvos rinktinė buvo stipriausia B grupėje, laimėjusi 4 iš 5 dvikovų. Tačiau šeštadienį aštuntfinalyje D. Adomaičio auklėtiniai kapituliavo prieš graikus 64:77.

Šis lietuvių pasirodymas Senojo žemyno pirmenybėse buvo prasčiausias nuo 2009-ųjų, kai Ramūno Butauto treniruojama ekipa Lenkijoje liko vienuolikta – kaip ir 2001 metais Turkijoje.

Galutinė vieta, kuria rinktinė turės tenkintis šįsyk, paaiškės sekmadienį pasibaigus visiems aštuntfinalio susitikimams.

2011 metais Lietuvos komanda buvo penkta, 2013 ir 2015 metais tapo vicečempione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (230)