Vidurio puolėjas vienintelis skrido verslo klase, todėl pirmasis išėjo iš lėktuvo. Bet per kitą atvykimo salę nei buvo numatyta.

Žurnalistai pastebėjo krepšininką, traukiantį per automobilių stovėjimo aikštelę. Tačiau sirgalius jis gerokai nustebino.

Davęs trumpą interviu, po kurio laiko J. Valančiūnas netikėtai išdygo lūkuriuojantiems smalsuoliams už nugarų. Pastarieji ne iš karto suprato, kas toks įsimaišė tarp jų, todėl reakcija galiausiai pastebėjus krepšininką buvo triukšminga.

„Kur komandos draugai? Sėdi lėktuve“, – juokavo 25-erių uteniškis, iškrėtęs nebe pirmą panašų pokštą: prieš tai jis apstulbino visus į rinktinės stovyklą Palangoje atvykęs savo bendraamže „Audi 80“, o Europos čempionate kėlė šypseną, kuomet sustingęs ir net nemirksėdamas per oficialią spaudos konferenciją klausėsi trenerio Dainiaus Adomaičio.

Deja, panašiai pergudrauti Graikijos rinktinės gynybos čempionato aštuntfinalyje nepavyko nei J. Valančiūnui, nei visai rinktinei.

Varžovus gyręs aukštaūgis apie savo ekipos žaidimą kalbėjo santūriai, bet tikino, kad pamoka buvo vertinga.

„Graikai tarsi turėjo kažkokį priešnuodį prieš mus. Gaila, kad viskas taip baigėsi, bet iki šeštadienio viskas buvo labai gerai.

Komanda – jauna ir perspektyvi. Galbūt jai trūksta patirties kai kuriuose epizoduose, galbūt mažai tokių rungtynių esame žaidę. Chebra labai gera, viskas ateis su laiku“, – kalbėjo vienas ekipos lyderių.

Panašiai atsiliepė ir komandos kapitonas Mantas Kalnietis.

Pasak įžaidėjo, graikai pranoko lietuvius žaidimo lemiamomis akimirkomis patirtimi.

Lyderiaujantys Graikijos klubai, kuriuose pagrindiniai nacionalinės komandos žaidėjai taip pat nėra statistai, kone kasmet kovoja dėl Eurolygos laurų.

„Daug graikų žaidėjų rungtyniauja Pirėjo „Olympiakos“ ir Atėnų „Panathinaikos“ klubuose, yra laimėję Eurolygą, turi panašių rungtynių patirties. Galbūt mums to pritrūko. Žiniasklaida, per anksti prabilusi apie medalius, galbūt irgi padarė meškos paslaugą. Bet tuo, aišku, negalima teisintis. Galbūt buvome verti daugiau, bet sistema yra tokia, kokia yra“, – graužėsi M. Kalnietis.

Tiesa, ir pati Lietuvos rinktinė žaidė dviejuose Europos pirmenybių finaluose iš eilės, bet abu juos pralaimėjo.

Primename, kad pirmame Europos čempionato etape Lietuvos rinktinė buvo stipriausia B grupėje, laimėjusi 4 iš 5 dvikovų. Tačiau šeštadienį aštuntfinalyje D. Adomaičio auklėtiniai kapituliavo prieš graikus 64:77.

Šis lietuvių pasirodymas Senojo žemyno pirmenybėse buvo prasčiausias nuo 2009-ųjų, kai Ramūno Butauto treniruojama ekipa Lenkijoje liko vienuolikta. Galutinė vieta, kuria rinktinė turės tenkintis šįsyk, paaiškės sekmadienį pasibaigus visiems aštuntfinalio susitikimams.

2011 metais Lietuvos komanda buvo penkta, 2013 ir 2015 metais tapo vicečempione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (305)