Juodkalniečių riešutą lengvai išgliaudę latviai po aštuntfinalio skraidė lyg ant sparnų. Komandos nariai noriai dalijo interviu tiek latvių, tiek kitų šalių žurnalistams, o ryškiausią kaimynų žvaigždę Kristapą Porzingį rinktinės atstovams teko traukte traukti iš žiniasklaidos apsupties.
Man iš tikrųjų labai liūdna dėl to, kas nutiko. Užjaučiu trenerį ir žaidėjus. Manau, kad vaikinai nusipelnė būti kitame etape, tačiau taip kartais atsitinka – tai yra krepšinio dalis.
Ainaras Bagatskis
Jau aišku, kad pirmą kartą nuo 2001-ųjų Latvijos rinktinė Europos čempionate užims aukštesnę vietą nei Lietuva. Tąsyk Europos čempionatas taip pat vyko Turkijoje, o Lietuva aštuntfinalio etape 76:94 pralaimėjo būtent latviams, kurių vedliu į pergalę tąsyk buvo ne kas kitas, o A. Bagatskis, pelnęs 25 taškus ir į mūsiškių krepšį „įšvilpinęs“ 4 tolimus metimus.

Nors saviškių dėmesio po pergalės prieš Juodkalniją netrūko ir A. Bagatskiui, komunikabilumu pasižymintis krepšinio specialistas keletą minučių dėmesio skyrė ir lietuviams.

– Latvijos rinktinė – Europos čempionato ketvirtfinalyje. Kiek visam Latvijos krepšiniui svarbi ši pergalė? – paklausėme A. Bagatskio.

– Galbūt tai nėra visiškai teisingas klausimas. Tai labai svarbu – kiekvienos rungtynės nepaprastai svarbios, čia kiekviena pergalė gyvybiškai svarbi. Atkrintamosiose tu neturi papildomų gyvybių – pralaimi, važiuoji namo, laimi – keliauji į kitą etapą.

Šios rungtynės parodė, kaip mes esame pasirengę psichologiškai. Mes neturėjome šioje salėje nė vienos treniruotės, tik šiandien atvykome likus dviems valandoms iki rungtynių. Tačiau salė buvo uždaryta, nes treniravosi turkai – mes netgi neišbandėme lankų. Rungtynės parodė, kokia komanda mes šiuo metu esame.

– Dabar Lietuvoje vis dažniau lyginamas lietuvių ir latvių krepšinis. Tai pirmas kartas nuo 2001-ųjų, kai Latvija Europos čempionate užims aukštesnę vietą nei Lietuva.

– Ar tikrai? Ha, simboliška, kad aš abu kartus buvau šios situacijos dalyvis. 2001-aisiais Turkijoje taip pat žaidžiau. Žinoma, tai juokas. Geriau nereikia lyginti šių dviejų rinktinių. Žinoma, mes galime kovoti tarpusavyje, tačiau šiemet yra daugiau atsitiktinumas, kad Lietuva nepateko į ketvirtfinalį.
Visoms savo komandoms, kurias treniruoju, mėginu įdiegti vieną tiesą – mėgaukitės krepšiniu, žaidimu, viskuo, kas jus supa rungtynių metu. Mėgaukis, juk tu nedirbi, tu žaidi krepšinį. Mėgaukis!
Ainaras Bagatskis
Mes dirbame savo darbą, jūs turite daryti savo darbą. Jūs turite gerą komandą, gerą trenerį, o nuo pralaimėjimų niekas neapsaugotas. Taip kartais nutinka, bet ateityje viskas bus gerai. Kaip bokse – jeigu tu ir atsiduri ant grindų, turi bandyti keltis ir kovoti toliau. Kai viskas sekasi ir visi žaidžia gerai, visi būna patenkinti. O kartais reikia išgyventi ir sunkias situacijas.

– Lietuvos rinktinė jau keliauja namo. Ar jums ir latviams ši situacija nėra apmaudi?

– Man iš tikrųjų labai liūdna dėl to, kas nutiko. Užjaučiu trenerį ir žaidėjus. Manau, kad vaikinai nusipelnė būti kitame etape, tačiau taip kartais atsitinka – tai yra krepšinio dalis.

– 2001-aisiais į Lietuvos rinktinės krepšį sumetėte 25 taškus, o Latvija aštuntfinalyje iškovojo pergalę. Ką prisimenate iš tų rungtynių?

– Visoms savo komandoms, kurias treniruoju, mėginu įdiegti vieną tiesą – mėgaukitės krepšiniu, žaidimu, viskuo, kas jus supa rungtynių metu. Mėgaukis, juk tu nedirbi, tu žaidi krepšinį. Mėgaukis!

– Ir šiuo metu jūs mėgaujatės?

– O taip, aš tikrai mėgaujuosi. Visus aštuonerius metus nuo tada, kai treniruoju Latvijos rinktinę.
Žanis Peineris

Savo ruožtu Panevėžio „Lietkabelyje“ šį sezoną žaisiantis krašto puolėjas Žanis Peineris pripažino, kad Lietuvos rinktinės pralaimėjimas jo pernelyg nenustebino.

„Aš manau, kad lietuviams šiek tiek nepasisekė. Graikija – tikrai ne pati parankiausia varžovė, kai tu laimi grupės varžybas. Aš manau, kad graikai neturėjo ko prarasti, jų komanda mažai kas tikėjo pačioje Graikijoje. Kalbėjau ir su fanais, ir su krepšininkais. Jie buvo kritikuojami, tai puikiai jautė ir pademonstravo savo ambicijas.“, – pažymėjo krepšininkas.

Anot Ž. Peinerio, Lietuvos rinktinę aštuntfinalyje palaikė visa Latvija.

„Kai žaidėme kontrolines rungtynes su Lietuva ir laimėjome Rygoje, buvo nepaprastai smagu, didžiavosi visa Latvija. Tačiau dabar dauguma latvių tikrai palaikė Lietuvą. Jeigu paklaustumėte, jie sakytų, kad norėjo susitikti su Lietuva finale. Galbūt tai ir utopija, bet taip galėjo nutikti. Tačiau aš nemanau, kad pralaimėjimą graikams lietuviai turėtų laikyti tragedija. Tikrai ne gėda pralaimėti tokiai komandai, kokia yra Graikija“, – pažymėjo jis.

Latvijos krepšininkai ketvirtfinalio etape susirems su Slovėnija. Šis mačas vyks antradienį, rugsėjo 12 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)