Bendrauti su žiniasklaida skirtoje zonoje kalbėtis panoro toli gražu ne visi prancūzai. „Oi ne“, – paprašytas pasidalinti mintimis atkirto Joffrey Lauvergne'as.

Visgi didžioji dalis likusių Prancūzijos žaidėjų nesipurtė atsakomybės ir stabtelėjo šnektelėti po gniuždančios nesėkmės.

„Šią nesėkmę turime priimti kaip ženklą, kad mums reikia dar nuveikti nemažai darbų. Taip, mums tai šokas, nes nesitikėjome pralaimėti šiame etape, bet tai vis tiek geras perspėjimas, – nusiminęs kalbėjo buvęs žalgirietis Leo Westermannas.

– Tai visiškai nauja komanda. Mes turime susilipdyti iš naujo. Aišku, yra žaidėjų, kurie rungtyniavo ir ankstesniuose turnyruose, bet mes esame gana jauna komanda, nes praradome nemažai žaidėjų. Mūsų laukia šviesi ateitis, bet ir daug darbo – turime suprasti, kad mums dar nemažai trūksta.“


Visiškai kitokia nuotaika – kito Kauno „Žalgirio“ atstovo Isaih Hartensteino veide. Nors 19-metis taip nė sekundei ir neišbėgo ant parketo, tačiau dėl bilieto į ketvirtfinalį džiaugėsi ne ką mažiau nei jo komandos draugai.

„Nuostabus jausmas. Nors Prancūzijos pasiruošime įveikti nepavyko, tačiau šį kartą žaidėme kur kas geriau. Ypač antroje rungtynių pusėje, – akistatą kalbėdamas su Krepšinis.lt analizavo 43-uoju šaukimu į NBA šią vasarą pakviestas Vokietijos talentas.

– Turime mentalitetą, kad galime nugalėti bet ką, nesvarbu kas stos prieš mus. Manau, kad šis mentalitetas mums dar kartą padėjo.“

Paklaustas, ar nebijo net čempionų ispanų, būtent su kuriais gali tekti grumtis ketvirtfinalyje, Isaih taip pat užtikrintai linktelėjo.

Isaiah Hartensteinas

Tiesa, dvikovos pradžioje mažai kas tikėjo, jog šis aštuntfinalis baigsis būtent taip. Galingai startavusi Prancūzijos komanda per pirmąjį ketvirtį leido vokiečiams pelnyti vos 10 taškų, o antrajame jau pirmavo 34:23.

Visgi Vokietijos komandą pamažu ėmė traukti etatinis lyderis Dennisas Schroderis, o prie jo prisijungė ir fantastiškai žaidęs Danielis Theisas. Žaidimo skonį pajutę Chriso Flemingo auklėtiniai po pertraukos ėmė alsuoti prancūzams į nugaras, o ketvirto kėlinio pradžioje pirmą kartą atsidūrė priekyje.

Tritaškiais prapliupę vokiečiai jų iš viso per lemiamą ketvirtį suleido net šešis. Po paskutiniojo, kurio autorius buvo D. Theisas, komandas jau skyrė net 9 taškai (77:68).

Ir nors Evanas Fournier dar bandė sukurti stebuklą ir vienas pats per ketvirtį surinko 18 taškų, prancūzams išsikapstyti nepavyko – atsilaikę vokiečiai triumfavo ir pateko tarp 8 geriausių „Eurobasket 2017“ komandų.

„Tiesiog nenustojome nenustojome kovoti, o Danielis sugebėjo pataikyti metimus kritiniu momentu – metimai, kuriuos pirmoje pusėje prametė, vėliau ėmė kristi. Būtent todėl ir laimėjome rungtynes“, – pabrėžė I. Hartensteinas.

„Jie pirmoje rungtynių pusėje gerai mane stabdė, nuolat dvigubindavo, todėl turėdavau nusimetinėti kamuolį. Per pertrauką treneris man liepė būti agresyvesniam, stengsis įveikti jų spąstus ir veržtis link krepšio. Stengiausi būti agresyvūs ir tai pasiteisino, – pasakojo 21 tašką pelnęs ir 8 rezultatyvius perdavimus atlikęs D. Schroderis, netrukus pagyręs ir tašku daugiau surinkusį D. Theisą.

– Bet pergalę lėmė komandinės pastangos: Danielis sužibėjo, kiti – taip pat. O gynyboje atlikome puikų darbą tiek trečiame, tiek ir ketvirtame kėlinyje. Gynėmės kaip tikra komanda.“

„Po pertraukos mums pritrūko agresijos, intensyvumo, nesusitvarkėme gynyboje, o varžovai pataikė ir ne vieną sudėtingą metimą. Deja, tokia situacija, toks yra krepšinis, reikia pasidaryti išvadas“, – akcentavo prancūzų kapitonas Borisas Diaw.

„Sunku pralaimėti tokiame etape, – nusivylimo neslėpė ir strategas Vincentas Collet. – Mačą tikrai pradėjome gerai. Deja, antro kėlinio pabaigoje mūsų žaidimo kreivė ėmė kristi, nebesilaikėme plano. Leidome varžovams pajusti pasitikėjimą savo jėgomis ir nebesugebėjome susitvarkyti gynyboje. Praleidome 50 taškų po pertraukos. Tai – gerokai per daug.“

Į autobusą susėdę prancūzai į viešbutį išvyko krautis lagaminų ir ruoštis kelionei namo, o Vokietijos komanda sekmadienį lauks savo varžovo kovoje dėl bilieto į pusfinalį. Tai bus Ispanija arba šeimininkė Turkija – šių komandų akistata prasidės 18.45 val.

Verta pažymėti, kad „Les Bleus“ tarp 8 pajėgiausių Senojo žemyno komandų nepateko pirmą kartą nuo 1997-ųjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)