Dar mūšio su graikais išvakarėse D. Adomaitis pažymėjo, kad žaidimas varžovų komandoje sukasi ne tik aplink gynėjų Kosto Slouko ir Nicko Calatheso duetą, bet ir apie senbuvį Georgį Printezį.

Tiek lengvojo, tiek sunkiojo krašto puolėjo pozicijose galintis žaisti 206 cm ūgio graikas Europos čempionate vidutiniškai renka po 14 taškų ir yra antras pagal rezultatyvumą savo komandos žaidėjas.

Jį prižiūrėti Lietuvos komandoje galėtų panašaus žaidimo stiliaus šalininkas M. Kuzminskas, tačiau rinktinės trenerių štabas vis dar nežino, ar Niujorko „Knicks“ narys šeštadienio vakarą bus pajėgus išbėgti ant parketo.

„Visą laiką geriau turėti visus sveikus ir visą pilną sudėtį, bet yra kaip reikia. Bandys kiti pakeisti, galbūt ir jis galės žaisti – viskas spręsis prieš rungtynes, – aiškesnio atsakymo dėl Kūzės nugaros būklės duoti negalėjo M. Brazys. – Bet mes turime toje pozicijoje žmonių, kurie gali jį pakeisti – spręsime tas problemas eigoje.“

Daugiausiai problemų, anot specialisto, mūsiškiams pridaryti gali Graikijos krepšininkų noras atakas užbaigti kaip įmanoma greičiau. Būtent nuo šių antpuolių lietuviai ir stengsis apsisaugoti labiausiai.

„Kai prieš čempionatą prognozavome, tai A grupėje iš ketvirtos vietos Graikijos nelabai įsivaizdavome. Bet yra kaip yra. Tai pavojingas varžovas, turintis daug patyrusių žaidėjų su Eurolygos patirtimi. Greitas žaidimas yra jų stiprybė – į greitą puolimą bėga visa komanda, net ir Bourousis, kai yra šviežias, taip pat traukia į priekį. Greito puolimo, greito puolimo stabdymas bus vienas iš esminių dalykų“, – akcentavo M. Brazys.

Jis nenorėjo atskleisti, kur įžvelgė didžiausias skyles Graikijos komandos žaidime, tačiau neabejojo, kad atakų smaigalyje ir vėl dažnai atsidurs rezultatyviausias mūsų komandos žaidėjas Jonas Valančiūnas, Tel Avive rinkdavęs po 16,4 taško per mačą.

„Jie pikenroluose kažkiek problemų turi, žaidime po krepšiu taip pat. Bet net nežiūrint į gynybą Jonas yra vienas iš mūsų lyderių, kuris dominuoja po krepšiu, todėl faktas, kad bandysime jį išnaudoti, – Ioannio Bourousio ir kitų vidurio puolėjų lėtumą akcentavo treneris.

– Bet nors jie ir praleidžia daug taškų bei vietomis padaro klaidų, tačiau vėlgi tai buvo grupių etapas, o dabar – atkrintamosios: jie turi patyrusių žaidėjų, kurie gali sueiti į krūvą, susiimti. Negalima sakyti, kad jeigu jie blogai gynėsi, tai ir dabar blogai ginsis. Mums paprasčiausiai reikia turėti 100 proc. koncentraciją ir nusiteikti rungtynėms.“

Lietuvos ir Graikijos komandų akistata dėl vietos ketvirtfinalyje Stambulo „Sinan Erdem“ arenoje prasidės nuo 21.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)