Atėnų „Panathinaikos“ marškinėlius 2012-2014 m. vilkėjęs J. Mačiulis buvo pagrindinis Graikijos žurnalistų taikinys po penktadienio vakarinės lietuvių treniruotės.

Ir žodžiai, kuriuos išgirdo iš lietuvio lūpų, graikams neturėjo nepatikti.

Nors Graikijos rinktinė, A grupėje užėmusi tik ketvirtąją vietą, susitinka su B grupės laimėtoja Lietuva ir formaliai yra laikoma šios dvikovos autsaidere, J. Mačiulis tokias prognozes iš karto nuvijo šalin.

„Bus sunkios rungtynės. Pirmiausia dėl to, kad nesvarbu, kaip susiklosto grupių etapas – dabar viskas priklauso nuo vieno mačo.

Nesvarbu, kelintą vietą graikai užėmė – jie turi patyrusių žaidėjų žaidėjų ir žino, kaip žaisti tokio tipo rungtynėse. Bus sunkus mačas ir, manau, viskas spręsis paskutinėmis minutėmis“, – teigė J. Mačiulis, šiame čempionate renkantis po 5,8 taško ir atkovojantis po 4,2 atšokusio kamuolio.

Graikams priminus, kad nuo paskutinės jų pergalės oficialiose rungtynėse prieš Lietuvą prabėgo jau 11 metų, Madrido „Real“ komandos puolėjas ir toliau laikėsi savo.

„Nesvarbu. Tai naujos rungtynės, nauja diena – ji gali būti bloga, nesėkminga. Tuomet viskas greitai gali virsti aukštyn kojomis. Nesvarbu, ar tu ketvirtas, ar tu pirmas, – pažymėjo J. Mačiulis. – Būtent dėl šios priežasties mes turime būti susikaupę ir pasiruošę viskam.“

Lietuvos ir Graikijos rinktinių aštuntfinalio mačas šeštadienį Stambule prasidės 21.30 val. Kol kas nėra aišku, ar Lietuvos rinktinei jame galės padėti vienas iš lyderių – nugaros skausmus jaučiantis Mindaugas Kuzminskas.

Trenerio Dainiaus Adomaičio teigimu, sprendimas dėl M. Kuzminsko leidimo į aikštę bus priimtas tik prieš pat rungtynes.

Eurobasket 2017 aštuntfinalio schema
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)