Marmuro jūros pakrantė Stambule šiuo metu yra tapusi tikra statybų aikštele. Čia vienas po kito dygsta milžiniški prabangūs viešbučiai. Dalis jau atvėrė savo duris klientams, tačiau didelė grupė pastatų kol kas vis dar laukia paskutinių statybininkų prisilietimų ir vėlų vakarą niūriai žvelgia į jūros tolius. Gyvybės tokiems pastatams kol kas suteikia tik gausos apsaugos pajėgos – ginkluoti vyrai įsikūrę greta kiekvieno būsimo viešbučio ar gyvenamųjų pastatų komplekso.

„Renaissaince Polat Istanbul“ viešbučio istorija – kitokia. Jūros pakrantėje daugiaaukštis pastatas iškilo dar 1993-iaisiais, o po 2008-ųjų kapitalinio remonto įgijo ir 5 žvaigždučių statusą.

Iš išorės 24 aukštų pastatas neatrodo labai įspūdingai, tačiau vos įžengus į jo vidų akį patraukia efektingai atrodanti liftų sistema, itin aktyviai naudojama ir Lietuvos rinktinės delegacijos. Mūsų šalies atstovus čempionato rengėjai įkurdino 19 ir 20 viešbučio aukštuose.

Kaip ir Tel Avive, Stambule krepšinio rinktinės delegacija apsigyveno tokia pat tvarka. Didžiuliame 27 aukštų viešbutyje, iš kurių 24 aukštai yra skirti svečiams, dviviečiuose numeriuose kartu gyvena Artūras Gudaitis su Eimantu Bendžiumi, Edgaras Ulanovas – su Mariumi Grigoniu, o Martynas Gecevičius įsikūrė kartu su Adu Juškevičiumi.

Po du gyvena ir komandos personalo atstovai, o kiti krepšininkai – Jonas Valančiūnas, Mantas Kalnietis, Donatas Motiejūnas, Jonas Mačiulis, Mindaugas Kuzminskas ir Artūras Milaknis įsikūrė po vieną.

Uždarę kambario duris, magiškais „marmuriniais“ vaizdais į Marmuro jūrą pro langus vienumoje gali mėgautis ir rinktinės treneris Dainius Adomaitis bei Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis.
Rinktinės viešbučio valgiaraštis (DELFI nuotr.)

Daliai Lietuvos delegacijos šis viešbutis kelia malonius prisiminimus. Būtent čia, ant Marmuro jūros pakrantės, Lietuvos rinktinė buvo įsikūrusi ir 2010-aisiais, kai Stambule iškovojo pasaulio čempionato bronzos medalius. Tiesa, iš tuometinės rinktinės krepšininkų dabartinės komandos marškinėlius vilki tik trys – M. Kalnietis, J. Mačiulis ir M. Gecevičius.

Apskritai krepšiniu šiuo metu alsuoja visas „Renaissance Polat Istanbul“ viešbutis – apačioje esančios konferencijų salių erdvės pažymėtos „Eurobasket 2017“ simbolika, pritaikytos komandų susirinkimams, vaizdo peržiūroms, spaudos konferencijoms.

Juokas juokais, tačiau beveik kas antras viešbutyje sutiktas žmogus – krepšininkas.

Ketvirtadienio vakarą, kai Lietuvos rinktinė rinkosi į būsimų varžovų graikų žaidimo analizę, pro šalį nešinas kompiuteriu pražygiavo italas Nicolo Melli, visai netoliese savo auklėtiniams kažką energingai įrodinėjo Suomijos rinktinės treneris Henrikas Dettmannas, į restoraną vakarieniauti lygia greta lyg kareiviai pražygiavo Vokietijos rinktinės krepšininkai, o Prancūzijos ekipos žvaigždės dalijo interviu žurnalistams.

Su krepšiniu nesusiję svečiai tuo pat metu mėgavosi kitomis viešbučio teikiamomis paslaugomis – atviru ir uždaru baseinais, pirčių zona, kamuoliukas skraidė greta esančiuose teniso kortuose, poros gardžiavosi vakariene atviroje terasoje su vaizdu į jūrą ir joje žiburiais mirgančius laivus bei įlankos kairėje pusėje švytinčiu Stambulo centru.

Pažymėtina, kad kambarių kainos „Renaissance Polat Istanbul“ nėra tokios milžiniškos, kokios buvo Tel Avive. Esant mažesniam užimtumui, nakvynę čia galima gauti ir net už 120 eurų. Žinoma, už prabangesnius kambarius gali tekti suploti ir daugiau nei pusę tūkstančio.

Skaičiukai viešbučio maisto meniu taip pat nepribloškia. Štai lašišos file kepsnys su garnyru (užsakant į kambarį) verčiant iš turkiškų lirų kainuoja apie 13 eurų, vištienos kepsnys – apie 12 eurų.

Rinktinės viešbutis Turkijoje

Jei ketvirtadienio vakarą ir pirmą penktadienio pusdienį kiek lengvesniu atokvėpiu Stambule dar galėjo pasimėgauti ir krepšininkai, ir treneriai, artėjant savaitgaliui visos mintys ir vėl bus sukoncentruotos tik į aikštelę.

Šeštadienį ir sekmadienį „Sinan Erdem“ arenoje vyks Europos čempionato aštuntfinalio kovos, po kurių krepšinio pasaulio atstovų prabangiame Stambulo viešbutyje sumažės per pusę.

Kelionė į vieną ar kitą pusę krepšininkams ilgai netruks. Iš „Renaissance Polat Istanbul“ viešbučio iki arenos autobusu, kai nėra kamščių, galima nuvykti per 10 min. Tuo metu iki oro uosto – vos 5 minutės kelio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)