Krepšinis.lt su Adu kalbėjosi dar prieš mūšių Tel Avive startą – tuomet tik po Luko Lekavičiaus traumos atgal į komandą iškviestas kaunietis buvo pasiryžęs daugiau energijos skirti draugų palaikymui nuo suoliuko.

Tačiau netrukus iš žaidėjo, kurio Europos čempionate net neturėjo būti, Adas tapo rinktinės nariu, be kurio D. Adomaitis tiesiog negali išsiversti.

„Gyvenime viskas gali viskas pasikeisti per sekundę, o krepšinyje – gal per minutę. Žinau, kad norint žaisti reikia gerai įeiti į pirmas rungtynes. Aš tikėjau, kad viskas gali greitai pasikeisti. Greitai ir pasikeitė, todėl dabar džiaugiuosi, kad turiu trenerio pasitikėjimą ir jis man leidžia žaisti ne tik paskutines nieko nelemiančias minutes, bet ir rimtas minutes, kai sprendžiasi pergalės ar pralaimėjimo klausimas“, – savo vaidmens pokyčius vertino A. Juškevičius.

7, 19, 22, 23, 25 – taip su kiekvienu B grupės maču augo 194 cm ūgio gynėjo žaidimo laikas aikštėje. Bet šis D. Adomaičio pasitikėjimas atsirado tikrai ne „iš oro“.

Adas Juškevičius, Dainius Adomaitis

20 taškų į italų krepšį tapo svarbiausiu Lietuvos rinktinės X faktoriumi pakeliui link pergalės. Adas paskui save tempė komandą ir vokiečiams lipant ant kulnų. Turbūt nesumeluosiu sakydamas, kad būtent solidus nuo suolo kylančio gynėjo žaidimas lėmė tai, kad lietuviai iš Tel Avivo į Stambulą persikėlė būdami grupės nugalėtojais.

Ir kalba eina ne vien tik apie puolimą, bet ir apie gynybą, kurioje A. Juškevičiui teko vaikytis tokias žvaigždės kaip italas Marco Belinelli ar vokietis Dennisas Schroderis.

„Man viskas prasidėjo nuo pirmų rungtynių. Pavyko gerai įeiti į jas, pavyko gerai atlikti rolę. Nors mes nelaimėjome, aš manau, kad savo rolę atlikau taip, kaip treneris iš manęs tikėjosi. Tada šansą gavau antrose rungtynėse, kuriose buvo dar žingsnelis į priekį. Ir taip žingsnelis po žingsnelio viskas rutuliojosi gerąją linkme

Man tiesiog reikia jausti pasitikėjimą iš trenerio. Kai jį jaučiu, ir pats jaučiu daug didesnį pasitikėjimą savo jėgomis, todėl viskas pavyksta daug lengviau, daug geriau, o ir galva neapsikrauna jokiomis blogomis mintimis, todėl galiu žaisti savo žaidimą. Jis daugeliu atveju ir yra paremtas drąsiais sprendimais. Viskas susideda į iš trenerio gautą pasitikėjimą“, – savo proveržį aiškino „combo“ gynėjas, vidutiniškai pelnantis po 8,6 taško.

Jo užduotys aikštėje – labai aiškios: žengus ant parketo kibiai gintis, įnešti energijos ir esant laisvam mesti. Būtent aiškus savo vaidmens komandoje žinojimas ir padeda Adui nesiblaškyti bei visą dėmesį sukoncentruoti veiksmui aikštėje.

Bet reikėtų pabrėžti, kad A. Juškevičiaus žaidimas nustebino ne tik varžovus, sirgalius ar žurnalistus, bet ir patį D. Adomaitį bei visą trenerių štabą.

„Kaip rūbinėje pasakiau – ambicingi žmonės įrodo, kad tu esi neteisus. Jeigu Adas man taip nori įrodyti, kad aš buvau neteisus, tai jis man įrodė. Šaunuolis, tik galiu pagirti“, – po pergalės prieš Italiją savo auklėtiniui nusilenkė rinktinės vairininkas.

„Gerai, jeigu sugebi trenerio nuomonę apie savo žaidimą ir asmenybę pakeisti į teigiamą pusę. Dabar mane treneris vertina kitaip – man dėl to yra malonu, prideda pasitikėjimo“, – trenerio įvertinimu pasidžiaugė Adas.

Ne ką mažiau džiaugėsi ir Lietuvos krepšinio gerbėjai. Ypač, patys aktyviausi socialinėse erdvėse.

„Normalu, kad vykstant Europos ir pasaulio čempionatui ar olimpinėms žaidynėms, dėmesys išauga kiekvienam rinktinės krepšininkui tose socialinėse erdvėse. Ne paslaptis ir man. Ypač po tų visų epizodų feisbuke matai įkeltus vaizdo įrašus – prasidėjo visokie juokeliai „Adas magas“, – šyptelėjo krepšininkas. – Smagu, kad tokie dalykai suteikia žmonėms gerų emocijų ir nuteikia pozityviai.“

Ir pats Adas yra laimingas, galėdamas savo žaidimu pradžiuginti šalies publiką. Tačiau visgi, kaip jam pavyko Tel Avive pataikyti tiek daug už galvos griebtis privertusių metimų?

Galbūt prie stebuklų prisidėjo tai, kad lietuviai žaidė ant Šventos žemės?

„Čia kažkokie sėkmės ženklai, gal jie kažką reiškia daugiau? Galbūt jie mums padės eiti toli čempionate?“, – retoriškai klausė A. Juškevičius.

Pirmasis žingsnis Stambule svajonės link – aštuntfinalio mūšis prieš Graikijos krepšininkus. Nors šie A grupės mūšiuose itin buksavo, Adas neabejoja – lengva tikrai nebus.

Bet ar žinojimas, kad vienas kluptelėjimas lems kelionę namo, neprideda papildomo jaudulio?

„Apie tai per daug stengiamės negalvoti – bandome analizuoti jų žaidimą ir stiprinti savo. Dabar jauduliui vietos kol kas nėra“, – pabrėžė jis.

Lietuvos ir Graikijos rinktinės į dvikovą aštuntfinalyje „Sinan Erdem“ arenoje stos šeštadienį nuo 21.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)