Šią vasarą itin smarkiai nukraujavę Vincento Collet auklėtiniai jau pirmąją pirmenybių dieną po pratęsimo gavo antausį nuo vienų iš turnyro šeimininkų Suomijos krepšininkų, o po pergalių prieš graikus, islandus ir lenkus neturėjo jokių vilčių prieš be pralaimėjimų grupėje finišavusius slovėnus.

„Mes nežaidėme taip, kaip tikėjomės, mes nedemonstravome savo geriausio krepšinio. Bet dar niekas neprarasta – nesame mirę, todėl stengsimės žaisti geriau ir pasiekti savo tikslą. Iš tikrųjų net nerodydami geriausio savo žaidimo rungtyniavome gana neblogai. Tikiuosi, kad tikrąjį žaidimo stilių pademonstruosime tiek šeštadienį, tiek ir kitą savaitę“, – važiuoti namo dar nenorėjo A. Toupane'as.

Jam ir likusiam Prancūzijos rinktinės 11-liktukui pirmajame atkrintamųjų rate teks grumtis prieš vokiečius, kurie mums jau gerai pažįstami.

„Renaissance Polat“ viešbutyje, kuriame kol kas apsistojo tik pusė iš visų 16-os aštuntfinalyje kovosiančių komandų, patarimų, kaip stabdyti Denniso Schroderio kariauną, A. Toupane'as galės pasiklausti būsimų savo komandos draugų.

Tiesa, bent kol kas Kauno „Žalgirio“ naujokas nei su Edgaru Ulanovu, nei Artūru Milakniu laiko pasišnekučiuoti dar neturėjo – tiek prancūzai, tiek lietuviai, vos atvykę į Stambulą skubėjo į „Sinan Erdem“ areną, kurioje ėmė dėliotis pirmuosius planus atkrintamųjų startui.

Tačiau Krepšinis.lt užbėgo Lietuvos rinktinės nariams už akių ir pasiteiravo 201 cm ūgio puolėjo, kuo gi pavojinga Graikijos komanda ir kas galėtų tapti mūsiškių pranašumu kovoje su ja.

„Tai gera ir daug patirties turinti komanda – tie vyrukai kartu žaidžia ilgą laiką. Jie žino ir kaip rungtyniauti tokios svarbos rungtynėse, kai reikia laimėti, nes kitaip važiuosi namo. Be patirties, dar graikai pasižymi geru krepšinio IQ, tačiau jų silpnybė – atletiškumo trūkumas.

Kiek prisimenu, tai jūs mėgstate greitą žaidimą, todėl turėtumėte jį išnaudoti, nes tai gali būti jūsų pranašumas aštuntfinalyje. Tiesiog žaiskite gerą krepšinį su didele energija ir išlikite vieningi“, – patarimais dalijosi A. Toupane'as.

O patarti jis tikrai gali, nes su komandos draugais puolėjas Helsinkyje jau grūmėsi prieš Graikijos krepšininkus. Tąkart V. Collet auklėtiniai savo pranašumą įrodė laimėdami 95:87. Vertėtų pažymėti, kad vienu metu komandas skyrė net 24 taškai.

Aišku, prancūzas „neatletiškos“ komandos etiketės graikams tikrai nebūtų klijavęs, jeigu jiems galėtų padėti ryškiausia žvaigždė Giannis Antetokounmpo. Tačiau gana skandalingai dėl kelio problemų prieš pat pirmenybių startą šokliajam 22-ejų metų puolėjui išsibraukus iš rinktinės sąrašo, dabar joje pirmais smuikais griežia kur kas labiau patyrę seni vilkai.

Rezultatyviausių trijulėje – Stambulo „Fenerbahče“ narys Kostas Sloukas (15,2 tšk.), ilgametis Pirėjo „Olympiakos“ Georgios Printezis (14 tšk.) ir Nickas Calathesas iš Atėnų „Panathinaikos“ (11,2 tšk.). Bet ir tai Graikijos rinktinės negelbsti – štai prieš tuos pačius prancūzus šie trys krepšininkai kartu surinko net 55 taškus, tačiau ekipa vis tiek neturėjo šansų laimėti.

„Bet kokiu atveju, laukia puikios rungtynės tarp dviejų gerų komandų. Linkiu jums pergalės“, – Krepšinis.lt mirktelėjo A. Toupane'as.

Jis pats į Europos čempionato traukinį įšoko gana netikėtai. Iš pradžių net į kandidatų sąrašą neįtrauktas puolėjas komandą užklupus traumų epidemijai buvo iškviestas įsilieti į treniruočių procesą. Ir sėkmingai pasirodęs Axelis sugebėjo užsitarnauti vietą dvyliktuke.

Tiesa, rinktinės debiutantui bent kol kas svarbus vaidmuo komandoje nenumatytas, tačiau pats dėl to jis toli gražu galvos nesuka.

„Aš esu labai laimingas vien galėdamas atstovauti savo šaliai. Būdamas rinktinėje tu turi žaisti dėl komandos ir kiekvieną kartą žengdamas ant parketo atiduoti visą save šimtu procentų, nes vis tiek bendras mūsų tikslas yra toks pats – norime namo parvežti medalį“, – nesikuklino žalgirietis, vidutiniškai per 9 minutes pelnantis po 2,8 taško.

Bet prancūzų situacija tikrai nėra tokia dėkinga – geriausiųjų ketvertą pasiekti bus itin sunku, nes jau ketvirtfinalyje gali laukti kaktomuša su absoliučiais favoritais laikomais ispanais.

Ne gi Prancūzija nesibaimina šios potencialios dvikovos?

„Kodėl turėtume bijoti? – nusijuokė A. Toupane'as. – Jie juk nesuvalgys ir nenužudys mūsų – juk tai tiesiog krepšinis. Bet ketvirtfinalis vis dar toli – tiek jų, tiek mūsų dar laukia rungtynės šeštadienį, todėl apie Ispaniją gal geriau pakalbėsime sekmadienį.“

Prancūzai aštuntfinalio mačą šeštadienį žais nuo 15.15 val., o lietuviai į kovą stos nuo 21.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)