Iš savo vietos pakilęs LKF prezidentas Arvydas Sabonis rėžė kalbą.

„Noriu palinkėti tau sėkmės ir sveikatos, pirmiausia, bei toliau vesti komandą į tą tiksliuką, kuris jums užbrėžtas, kad ši vasara nebūtų praleista veltui. Valio!“, – pasakė tostą krepšinio legenda.

Netrukus M. Kalniečiui nuo visos rinktinės buvo įteikta knyga „Fotoskrydis. Visa Lietuva“, o atsistoję komandos draugai garsiai užtraukė „Su gimimo diena“ ir anglišką jos versiją. Ant stalo atsidūrė ir gimtadieniniai tortai.

Akivaizdu, kad Dainiaus Adomaičio komandoje atmosfera po keturių pergalių iš eilės – puiki.

Komandinės vakarienės metu pasveikinome kapitoną su gimtadieniu. Mantai, ilgiausių! #mesuzlietuva

A post shared by Lietuvos krepšinio federacija (@krepsinionamai) on Sep 6, 2017 at 11:56am PDT

„Tiksliai skaičiais negaliu pasakyti, bet labai lengva išsiaiškinti, – paklaustas, ar skaičiuoja, kiek gimtadienių jau teko švęsti ne su šeima, o su komandos draugais Lietuvos rinktinėje, šyptelėjo Mantas. – Kiekvienais ne olimpiniais metais gimtadienis būna rinktinėje. Kadangi olimpiada vyksta anksčiau, tai tenka būti su šeima, o jeigu Europos arba pasaulio čempionatas – su rinktine.“

Paskaičiuokime. Įskaitant šiuos metus, 195 cm ūgio gynėjas rinktinės marškinėlius vilkėjo penkiuose Europos čempionatuose, dvejose planetos pirmenybėse ir dvejose olimpinėse žaidynėse.

Be dviejų olimpiadų iš šio sąrašo dar reikėtų išbraukti debiutinį 2006-ųjų pasaulio čempionatą, kuris baigėsi rugsėjo 3-ią dieną. Taip gauname šešis gimtadienius.

O ar šeimos nariai neliūdi, kad tėtis gimtadienį švenčia ne su jais?

„Sulaukiu iš jų sveikinimų, bet mano šeima patenkinta, kad aš čia, – pabrėžė Milano „Emporio Armani“ atstovas. – Galbūt keista, nes kai kurios nori, kad vyrai vasarą ilsėtųsi, bet mano žmona kaip tik nori, kad važiuočiau į rinktinę. Mano vaikai net neįsivaizduoja, kaip tėtis gali vasarą nevažiuoti į „Vanagupės“ viešbutį Palangoje – jiems kitoks scenarijus būtų keistas. Dėl to jokių problemų nėra.“

Primename, kad šeštadienį, rugsėjo 9 d., Lietuvos krepšininkai (FIBA 5) aštuntfinalyje Stambule susigrums su Graikija (FIBA 13).

Kiek anksčiau M. Kalnietį su švente sveikino ir nacionalinės komandos gerbėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)