Trečiadienį Lietuvos rinktinė užbaigė pasirodymą Tel Avive (Izraelis) nugalėdama tiesioginę konkurentę dėl pirmos vietos grupėje Vokietijos ekipą 89:72.

„Buvo labai aišku, kaip žaidžia vokiečiai – viską daro D. Schroderis. Pirmoje rungtynių pusėje mes patys nežaidėme gerai. Tiesiai šviesiai kalbant, malėme š... Rūbinėje kalbėjomės: vyrai, kas yra, kodėl nei puolime, nei gynyboje visiškai nejudame? Gerai pasikalbėjome, viską sudėliojome į vietas ir trečiame kėlinyje vokiečius „nulaužėme“, – dvikovą komentavo A. Juškevičius.

9 taškus įskaitant tritaškį nuo lentos su varžovo pražanga pelnęs Lietuvos rinktinės snaiperis, kuris pasikeisdamas su kitais komandos gynėjais vaikėsi D. Schroderį, nesureikšmino to, kas lauks kitame etape – prieš Dainiaus Adomaičio auklėtinius gali stoti Graikija arba Lenkija.

„Nesvarbu, kas. Atvažiavome ne grupės laimėti, o žengti tolyn. Pasiekėme savo tikslą, tad vertinu neblogai. Nesvarbu, su kuo dabar reikės žaisti. Manau, mes norime, galime ir turime laimėti“, – tvirtino gynėjas.

Krepšinis.lt paklaustas, ar sutiktų su nuomone, jog B grupė buvo ne tokia pajėgi kaip A, kurių komandos tarpusavyje varžysis aštuntfinalyje, A. Juškevičius traukė pečiais.

„Gali visaip galvoti, bet aštuntfinaliai – labai slidus reikalas. Bet kas gali įveikti bet ką, juk tik vienas mačas. Todėl reikia manyti, kad visi varžovai bus stiprūs“, – svarstė krepšininkas.

B grupėje lietuviai finišavo surinkę 4 pergales ir 1 nesėkmę. Primename, kad prieš tai jie nusileido Gruzijai (77:79), o vėliau įveikė Izraelį (88:73), Italiją (78:73) ir Ukrainą (94:62).

Europos čempionato aštuntfinalyje Stambule (Turkija) šeštadienį Lietuvos rinktinė grumsis su Graikija arba Lenkija. Šios komandos tarpusavyje susitinka trečiadienį nuo 17.30 val. ir išsiaiškins, kam atiteks ketvirta vieta A grupėje bei paskutinis bilietas iš Helsinkio į Stambulą.

Antroje B grupės pozicijoje likusi Vokietija dėl vietos ketvirtfinalyje galynėsis su Prancūzija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)