„Labai gerai kontroliavome rungtynių ritmą – čia pagrindinis dalykas. Vokietijos komanda tuo ir išsiskiria, kad yra labai greita su Schroderiu, o tai greitame puolime leidome pelnyti 5 taškus. Jų greito puolimo stabdymas buvo labai geras“, – po mačo džiaugėsi D. Adomaitis.

Tačiau pradžia tikrai nebuvo tokia lengva. Nors gana aukšto tempo ir didelio rezultatyvumo kaktomušoje lietuviai puolime bėdų praktiškai neturėjo, tačiau problemų gynyboje buvo kur kas daugiau.
Pirmas rungtynės lėmė ir psichologija, ir tai, kokios formos į turnyrą atvažiavo komandos. Gruzinai laimėjo Akropolio taurę, kai demonstravo labai gerą krepšinį, o mes dar gal nebuvome tokioje formoje.
Dainius Adomaitis

Pirmame kėlinyje kovingai po lenta kovoję vokiečiai puolime sugriebė net 7 kamuolius – daugiau nei gynyboje (5). Susikurtų antrų progų dėka jie sugebėjo Lietuvos komandos nepaleisti toli į priekį. Nors ir ši turėtų džiaugtis – per 10 minučių Vokietijos krepšininkai švystelėjo net 12 tritaškių, bet tikslą pasiekė tik 2.

Antrame ketvirtyje jau pavyko pataisyti kovą dėl kamuolių – varžovai iš viso atkovojo tik 4 ir nė vieno po mūsų krepšiu. Tačiau bėdų atsirado kiek toliau nuo krepšio: D. Adomaičio auklėtinių gynybą skersai išilgai ardė vikrusis Dennisas Schroderis.

Kai Lietuvos rinktinė pirmavo 37:27, Atlantos „Hawks“ gynėjas ėmė siautėti ir ne tik kad sumažino savo komandos atsilikimą, bet netgi buvo išvedęs ją į priekį – D. Schroderis pakabino Isaih Hartensteinui kamuolį virš lanko, o šis be didesnio vargo jį sugrūdo iš viršaus (42:43).

Visgi mūsų krepšininkai išliko ramūs ir per 38 sekundes atsakė Mindaugo Kuzminsko dvitaškio bei Ado Juškevičiaus tolimu šūviu su sirena.

Iškart po poilsio minučių reikalus tvarkyti ėmėsi Jonas Valančiūnas, pelnęs net 8 taškus iš eilės ir privertęs Chrisą Flemingą prašyti minutės pertraukėlės. Tačiau ir Vokietijos ekipoje atsirado lyderis. Bet ne per du kėlinius 19 taškų surinkęs D. Schroderis, o I. Hartensteinas per 7 aikštelėje praleistas minutes įmetęs 8 taškus.

„Padarėme mažas korekcijas. Bet tikrai mažas. Turėjome vieną pasivaikščiojimą viešbutyje, kas liečia taktikas – nusprendėme žaisti kitaip su jais gynyboje ir tai pasiteisino. Antroje pusėje žaidėjai pagavo, ką ir kaip reikia daryti, todėl gynyba buvo arti idealios, – apie gynybą prieš 7 taškus trečiame ir ketvirtame kėlinyje pelniusią varžovų žvaigždę pasakojo treneris.

– Mes akcentavome, kad tegul jis pelno taškus, bet kad kiti jų nesurinktų. Aišku, blogas dalykas buvo Hartensteino trys ar keturi prasiveržimai ir užbaigimai kaire ranka. Tai gal ir buvo tos trys grubiausios klaidos per rungtynes.“

Įsiutęs D. Adomaitis ant suolo pasodino niekaip neapsigynusį Artūrą Gudaitį ir ant parketo sugrąžino J. Valančiūną. Jo ir Ado Juškevičiaus tandemas bei prieš pat sireną iš tolį pataikęs Edgaras Ulanovas leido vėl jaustis kiek saugiau (72:60).

O kad vokiečiams daugiau nebekiltų viltys dar išgelbėti šį mačą, lemiamo ketvirčio pradžioje D. Motiejūnas švystelėjo tritaškį, o E. Ulanovas pridėjo du baudų metimus (77:60). Ir nors varžovai dar spardėsi, mūsiškiai iki finalinės sirenos B grupės nugalėtojų trofėjaus iš rankų nebepaleido.

„Labai gerai, – komandos pasirodymą Tel Avive vertino D. Adomaitis. – Pirmas rungtynės lėmė ir psichologija, ir tai, kokios formos į turnyrą atvažiavo komandos. Gruzinai laimėjo Akropolio taurę, kai demonstravo labai gerą krepšinį, o mes dar gal nebuvome tokioje formoje“.

Pirmoji vieta reiškia, kad mūšius Stambule lietuviai pradės aštuntfinalio dvikova prieš Graikiją arba Lenkiją. Šios dvi komandos ketvirtosios pozicijos likimą A grupėje aiškinsis nuo 17.30 val.

„Dar neanalizavome, tik tiesiog pasižiūrėjome rungtynes. Lenkai atvažiavo su tikslu žengti į kitą etapą, todėl atvažiavo būdami formos pike, o graikų rungtynių mačiau tik du ketvirčius, todėl negaliu komentuoti“, – pasakyti, kuris varžovas jo auklėtiniams būtų palankesnis, negalėjo rinktinės vairininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)