Gruzijos krepšininkai antradienio vakarą laimėjo išgyvenimo dramą „Menora Mivtachim“ arenoje.

Elio Zouro auklėtiniai po pratęsimo 104:91 nugalėjo B grupės šeimininkus ir užtrenkė jiems duris į aštuntfinalį.

Vieną pergalę per keturis turus pelnę žydai nebeturi vilčių pakilti aukščiau penktos vietos, todėl paskutinis mačas su ukrainiečiais jiems tebus kartus formalumas.

Nenuostabu, jog Izraelio žiniasklaidos atstovai po rungtynių buvo gerokai įširdę ir keiksnojo tiek E. Edelshteiną, tiek kai kuriuos jo žaidėjus.

Prieš spaudos konferenciją Krepšinis.lt paklaustas, ar joje „bus kraujo“, vienas žurnalistų neabejojo: „o taip“.

Izraelio rinktinės vairininkas teisinosi, jog tvarkaraštis komandai esą nebuvo palankus, kai kuriose rungtynėse pritrūko sėkmės, prisiminė, kaip prieš dvejus metus įveikti grupės etapo nesugebėjo namuose žaidę vokiečiai, galiausiai pavadino auklėtinių rezultatą nusivylimu, bet ne žlugimu.

Apie savo atsistatydinimą, kurio laukė didžioji dalis konferencijos svečių, E. Edelshteinas taip ir nepaskelbė. Bet neoficialiai jau minima nuo 2014 metų rinktinę treniruojančio 56-erių specialisto įpėdinio pavardė.

Juo pretenduoja tapti vienas geriausių visų laikų Izraelio krepšininkų Odedas Katashas. 42-ejų buvęs įžaidėjas 2000-aisiais laimėjo Eurolygą su Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija), o treneriu dirba nuo 2004-ųjų.

Praeityje jis kurį laiką jau darbavosi nacionalinės komandos trenerių štabe, o pastaruoju metu vadovavo šalies jaunimo (iki 20 metų) rinktinei, praėjusią liepą tapusiai Europos vicečempione.

Kol Izraelis renkasi naują trenerį dar neatsisveikinęs su senuoju, Gruzija šlovina E. Zourą.

Nors rimtą iššūkį grupės favoritėms žadėjusi mesti komanda vis dar vaikšto peilio ašmenimis ir rizikuoja likti be atkrintamųjų varžybų, į Tel Avivą atvykę gruzinai antradienį šventė lyg jų numylėtiniai būtų laimėję finalą.

Tam, kad euforija nevirstų neviltimi, dvi pergales surinkusi Gruzija paskutiniame ture privalo nugalėti Italiją arba tikėtis Izraelio pergalės prieš Ukrainą, antraip į Stambulą keliaus pastaroji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)