Kartais likimas vieną skruostą braižo, o kitą tuo pačiu metu paglosto.

Vasaros pradžioje I. Hartensteinas labiau tikėjosi ne kvietimo į nacionalinę savo šalies komandą, o aukštesnio šaukimo NBA naujokų biržoje.

Praėjusį birželį viešėdamas Niujorke jis savo pavardę išgirdo tik 43-ias.

Tiek ilgalaikę sutartį su Vokietijos talentu 2015-aisiais sudaręs „Žalgiris“, tiek pats krepšininkas tikėjosi į NBA būti pašauktas pirmame rate – tarp pirmųjų 30 naujokų.

Nusivylimą I. Hartensteinas galėjo išvyti iš galvos Vokietijos rinktinės stovykloje, po kurios gan netikėtai pateko į galutinį komandos dvyliktuką.

Chriso Flemingo treniruojamoje ekipoje jis – pats jauniausias, bet ne statistas.

„Treneris visada sako, kad vertina mano universalumą, gynybą, kovą dėl atšokusių kamuolių, taip pat ir sugebėjimus puolime“, – vardino I. Hartensteinas.

Tel Avive ant parketo jis kol kas pasirodė dvejose rungtynėse. Jei mače su Izraeliu (80:82) 209 cm ūgio krepšininkas šmėkštelėjo epizodiškai – per 4 min. pataikė vienintelį tritaškį, tai dvikovoje su Gruzija buvo vertas „Oskaro“ už geriausią antraplanį vaidmenį.

Tąsyk gruzinų lyderį Tornikę Šengeliją antroje mačo dalyje padėjęs stabdyti jaunuolis žaidė 16 min., pelnė 4 taškus, atkovojo 5 kamuolius ir nusipelnė komandos lyderių Denniso Schroderio bei Robino Benzingo pagyrų.

Neaišku, ar Ch. Flemingas trečiadienį mes jį į mūšį su Lietuva dėl pirmos vietos B grupėje.

Jeigu taip nutiktų, I. Hartensteinas aikštėje susidurtų su krepšininku, kurio tikrai turėtų ko pasiteirauti.

„Rockets“ ketverius metus atstovavęs Donatas Motiejūnas ne kartą buvo siunčiamas į Rio Grandės „Valley Vipers“ ekipą, rungtyniaujančią NBA G lygoje (buvusi Plėtojimosi lyga).

Užsienio žurnalistai dar liepos pabaigoje pranešė, kad toks pat likimas laukia ir I. Hartensteino.

Pats vokietis šiuos gandus vadina skubotais ir nerodo jokio noro žaisti antrinėje lygoje.

„Toks variantas įmanomas, bet matysime, kaip ten bus iš tikrųjų. Dar niekas neaišku, nežinau, ar kitą sezoną liksiu Europoje, ar kelsiuosi per Atlantą. Dėl to bus sprendžiama po Europos čempionato“, – sakė vaikinas.

Krepšinis.lt paklaustas, ko geidžia pats, I. Hartensteinas neslėpė noro kuo greičiau patekti į NBA. Bet jei reikėtų rinktis tarp G lygos ir „Žalgirio“, Vokietijos rinktinės atstovas linktų į Kauną, su kuriuo jį sieja dar metus galiosianti sutartis, reiškianti, kad „Rockets“ turės sumokėti išpirką „Žalgiriui“, jei norės žaidėjo paslaugų.

„Žinoma, labiausiai norėčiau važiuoti į Hjustoną. Tai – mano svajonė. Ir pati komanda man labai patinka, norėčiau jai atstovauti. O jeigu jie mane išsiųs į dukterinę komandą, kur gaučiau daugiau žaidimo laiko, ką gi, važiuosiu. Bet mano prioritetas – „Žalgiris“ ir kaip įmanoma tiesesnis kelias į NBA“, – sakė I. Hartensteinas.

Galbūt kelionę į NBA sutrumpintų sėkmingas pasirodymo Europos čempionate tęsinys – kad ir rungtynėse su Lietuva?

To Krepšinis.lt pasiteirautas vokietis purtė galvą.

„Žinau, kad dabar ne aš „Rockets“ vadovams galvoje. Uraganas ir potvynis, nusiaubę Hjustoną, tikrai svarbiau nei mano klausimas. Dabar ten sunkus metas. Man irgi šiuo metu labiausiai rūpi, kad visi Hjustone būtų saugūs. O kai situacija susitvarkys, bus galima spręsti kitus klausimus“, – įvykių neskubino puolėjas.

Primename, kad Lietuvos ir Vokietijos rinktinės B grupės varžybose finišuos trečiadienį, nuo 14.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)