Trečiąjį pralaimėjimą iš eilės patyrę graikai dar neprarado šansų prasibrauti į kitą „Eurobasket 2017“ etapą. Penktą vietą A grupėje užimančius Constandinoso Misso auklėtinius išgelbėtų pergalė trečiadienį paskutinėse rungtynėse prieš Lenkijos rinktinę.

Lenkai A grupėje šiuo metu užima ketvirtą vietą ir, kaip ir graikai, savo sąskaitoje turi 1 pergalę ir 3 pralaimėjimus.

Nuo pat rungtynių pradžios į priekį išsiveržę suomiai jautėsi kaip ant sparnų. Nuolat į priekį bėgdami aikštės šeimininkai trečiame kėlinyje susikrovė 20 taškų pranašumą (56:36).

Tiesa, ketvirtame kėlinyje spurtą 13:2 surengę Graikijos krepšininkai užklupo pergalę užuodusius varžovus nepasiruošusius ir ištirpdė skirtumą iki 4 taškų (65:69).

Tačiau tuomet Teemu Rannikko išprovokavo pražangą, o teisėjas protestuojančius graikų atsarginius žaidėjus nubaudė dar ir technine pražanga. Situaciją suomiai išnaudojo maksimaliai – 6 taškai iš eilės ir vėl saugus skirtumas – 65:75.

Nepaisant visų graikų mėginimų perlaužti rungtynių eigą aikštės šeimininkai pergalės ir rankų nepaleido. Trečią pergalę A grupėje iškovoję suomiai įsidėjo ir bilietą į kitą etapą Stambule.

Suomijos rinktinėje nesulaikomas buvo Petteri Koponenas. Jo sąskaitoje 24 taškai (5/9 dvitaškiai, 3/5 tritaškiai, 5/5 baudos) ir 6 rezultatyvūs perdavimai.

Prie pergalės 17 taškų pridėjo L Markkanenas, 14 – Teemu Rannikko. Graikijos ekipoje 12 taškų pelnė Kostas Sloukas.

Suomijos krepšininkai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 34:25.

Jei Lietuvos rinktinė trečiadienį nugalėtų Vokietiją ir užimtų pirmąją vietą B grupėje, aštuntfinalyje jos lauktų Graikijos arba Lenkijos nacionalinės ekipos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)