Žaisdami su viena silpniausių čempionato komandų lietuviai vargo neturėjo, o Jonas Valančiūnas negailestingai laužė pasipriešinimą ukrainiečių baudos aikštelėje. Vien per pirmą kėlinį Toronto „Raptors“ klubo vidurio puolėjas pelnė 10 taškų, įskaitant dvitaškį iš vidutinio nuotolio, kuriam pasiryžo po ilgų dvejonių.

Pirmą rungtynių atkarpą Mindaugo Kuzminsko tritaškiu sulig sirena užbaigusi D. Adomaičio ekipa pirmavo 27:10. Ukrainos rinktinę gelbėti ėmėsi nuo atsarginių suolo pakilęs Artiomas Pustovojus, rezultatyviausių sąraše žaibiškai aplenkęs J. Valančiūną. 15-ą min. ukrainiečių vidurio puolėjas jau buvo surinkęs 14 taškų (mačą jis baigė savo sąskaitoje turėdamas 29), o jo tautiečiai prisivijo oponentus 24:29.

„Nebuvo taip lengva, kaip atrodo sprendžiant iš rezultato. Ukrainiečiai puolime atkovojo 15 kamuolių – tai tikrai per daug. Tik patys tų antrų progų gal neišnaudojo taip, kaip galėjo“, – dvikovą komentavo E. Bendžius.

Tačiau daugiau panašių spurtų Jevgenijaus Murzino auklėtiniai nebesurengė. Po pertraukos grėsmė kilo tik lietuvių nosims: pirmiausia per ją varžovas „užvažiavo“ Jonui Mačiuliui, po minutės – ir J. Valančiūnui.

J. Mačiulis iš aikštės buvo palydėtas pilna nosimi vatos ir daugiau ant parketo negrįžo. Starto penketo žaidėjo trauma ir akivaizdi persvara paskatino D. Adomaitį daugiau žaidimo laiko suteikti E. Bendžiui.

Pastarasis rungtyniavo 13 min., pelnė 5 taškus ir atkovojo tiek pat kamuolių.

„Aš visada pasiruošęs. Išleido ir žaidžiau. Įtampos nebuvo? Ne, kokia čia įtampa. O ko čia susikaustyti, juk žaidžiame krepšinį, jaučiame malonumą“, – ramiai dėstė „Obradoiro“ (Ispanija) klubo puolėjas.

Savo galimybes gauti daugiau minučių ir vėlesnėse Europos čempionato stadijose E. Bendžius vertina blaiviai.

„Manau, kad rotacija daugiau mažiau jau suplanuota. Gal treneris matys konkrečių situacijų, konkrečių varžovų, prieš kuriuos būtų naudinga kitaip pastumdyti žaidėjus, tuomet galbūt kažkas ir keisis, neįsivaizduoju“, – sakė krepšininkas.

Lietuviai tikrai dar žais daugiau nei vieną mačą – D. Adomaičio auklėtiniai jau užsitikrino vietą pirmenybių aštuntfinalyje. Bet darbas Tel Avive, anot E. Bendžiaus, dar nepadarytas.

„Jausimės ramiau rytoj, kai laimėsime prieš vokiečius. Būtinai kovosime dėl pirmos vietos grupėje“, – patikino žaidėjas.

Primename, kad prieš tai Lietuvos rinktinė nusileido gruzinams (77:79) ir pasiekė pergales prieš Izraelį (88:73) bei Italiją (78:73).

Europos čempionato B grupės varžybas Tel Avive lietuviai užbaigs trečiadienį dvikova su Vokietija, kuri prasidės 14.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)