Sulaukęs rimtesnių klausimų, surimtėjo ir pats Toronto „Raptors“ atstovas. Nors nuotaikos Lietuvos komandoje tikrai geresnės nei po pirmojo mačo, tačiau žaidėjai supranta – pergalė prieš italus taps bereikšme, jeigu nebus įveikta Ukraina.

Daugelis prieš Europos čempionatą galvojo, kad ukrainiečiai B grupėje bus tikra patrankų mėsa, tačiau po nesėkmių prieš Vokietiją (63:75) ir Italiją (66:78) jie sekmadienio popietę ant menčių paguldė gruzinus (81:88).

Tuos pačius, kurie vieninteliai Tel Avive parklupdė lietuvius.

„Tai dar kartelį įrodo, kad visos komandos yra lygios, visos komandos gali žaisti gerai ir laimėti prieš bet ką“, – pabrėžė 213 cm ūgio uteniškis.

Jam ir pačiam laukia viena rimtesnių užduočių – teks stabdyti trimis centimetrais aukštesnį bendraamžį Artiomą Pustovojų, kuris Ukrainos rinktinėje griežia pirmais smuikais bei jau spėjo apstumdyti ir NBA čempioną Zazą Pačuliją.

„Jis labai ilgas, aukštas, susirenka kamuolius, gauna daug perdavimų. Bet žinome, kaip tą stabdyti“, – nelengvą popietę (rungtynės prasidės antradienį 15.45 val.) po 17 taškų, 5 atšokusius kamuolius ir 19,7 naudingumo balus renkančiam centrui žadėjo JV.

– Ką po analizės galite pasakyti apie Ukrainos žaidimą? – žurnalistai paklausė J. Valančiūno.

– Greitas žaidimas, labai bėga į greitą puolimą, neblogi dideli žmonės, kurie yra mobilūs, sužaidę pikenrolą gerai kerta po krepšiu, kovoja dėl kamuolių. Nebus lengva, bet esame susikaupę. Jau peržiūrėjome jų derinius, pasiruošėme. Manau, kad viskas bus gerai.

– Šiame Europos čempionate kol kas daugiau žaidėte prieš žemesnes priekines linijas, o dabar bus aukštesnė. O jums asmeniškai prieš kokią patogiau žaisti?

– Kiekvienose rungtynėse būna vis kitoks varžovas. O dabar tai bus dar vienas match-up'as, tai bus dar vienos rungtynės. Negaliu pasakyti bus geriau, blogiau, lengviau, sunkiau – kiekvienos rungtynės yra kitokios, tiesiog reikia pasiruošti, atsinešti galvą ir viskas bus gerai.

– Lietuvos rinktinei šiemet itin gerai sekasi kovoje dėl kamuolių. Jūsų indelis – taip pat didelis. Kaip paaiškintumėte šią galią po krepšiu?

– Kovojame ir tiek (šypteli). Visi einame ant lentos, visi atsitveriame savo žmones, visi turime atsakomybę, kad jie puolime negautų antro šanso, todėl eliminuojame tuos jų antrus metimus.

– B grupėje trys komandos turi po dvi pergales ir trys komandos – po vieną. Ar toks kortų susimaišymas jus nustebino?

– Tai dar kartelį įrodo, kad visos komandos yra lygios, visos komandos gali žaisti gerai ir laimėti prieš bet ką. Matėme, kad vakar ir Izraelis, ir Ukraina gerai sužaidė, nors tai buvo komandos, kurias daugelis jau buvo nurašę. Negali atsipalaiduoti prieš nei vieną priešininką – mūsų rungtynės prieš Ukrainą bus sunkios. Kaip matėme, ji puikiai tvarkėsi, puikiai žaidė prieš gruzinus, todėl turime neatsipalaiduoti, susikaupti ir nežiūrėti, kad jie paskutiniai ar priešpaskutiniai. Turime galvoti, kad laukia sunki kova ir reikės iki galo kautis.

– O patys sau keliate tikslą grupėje finišuoti pirmi ar koncentruojatės dabar tik artimiausiai akistatai?

– Keliame tikslą laimėti rungtynes. Jų dar laukia dvejos. Mes turime jas laimėti – toks mūsų tikslas. O tada jau žiūrėsime į kitus rodiklius ir kitų komandų rezultatus.

– Turėjote du mačus iš eilės, o dabar gavote progą atsipūsti. Ar poilsio diena buvo reikalinga ir ką keičia ankstyvas rungtynių laikas?

– Reikėjo, aišku. Dvejos rungtynės iš eilės kainuoja jėgų, kainuoja emocijų. Šiandien turėjome laisvesnę dieną – treniruotė buvo gan lengva, tiesiog prasivaikščiojimas per jų derinius, pamatymas, ką patys darysime prieš juos puolime. Kūnui atsigavimas visada išeina į naudą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)