Dar iki pertraukos lietuviai buvo pataikę 8 tolimus metimus iš 16, o antroje mačo pusėje pridėjo 3 iš 14 bandymų. Tai kol kas geriausias mūsų krepšininkų pasiekimas Tel Avive: į gruzinų krepšį skriejo 8 tikslūs šūviai, o į Izraelio – vos 5.

„Jie akcentavo mūsų persvarą po krepšiu ir atsivėrė mūsų laisvumas kitose aikštės vietose, o mes tai išnaudojome, nes ties perimetru turėjome laisvesnius metimus“, – aiškino Artūras Gudaitis.

„Aš manau, jie žinojo, kad esame stipresni po krepšiu. Tai akcentavo ir turėjo kažkuo rizikuoti. Jei paliktų vienas prieš vieną žaisti Valančiūną ar Gudaitį, tai žinojo, kad tikrai neatsilaikys. Tad rizikavo su tritaškiais – gerai, kad pataikėme“, – savo kolegai pritarė Mindaugas Kuzminskas.

Būtent jis ir inicijavo pirmąjį lietuvių spurtą, tai deficitas siekė net 10 taškų. Tris iš eilės tolimus šūvius „suleidęs“ Kūzia pasitikėjimo įpūtė ir kitiems rinktinėms nariams. Ypatingai Adui Juškevičiui, kuris pakilęs nuo suolo sužaidė karjeros rungtynes.

Panevėžio „Lietkabelio“ naujokas, į rinktinės dvyliktuką patekęs tik Lukui Lekavičiui gavus traumą, per 22 minutes iš viso pelnė net 20 taškų, pataikydamas visus 4 dvitaškius ir 4 tritaškius iš 6.

„Lemia tai, kad Lietuvos krepšinis stiprus, – paklaustas, apie nacionalinės komandos suolą jėgą, šyptelėjo Kūzia. – Džiugu, kad galime pasikliauti visais dvylika žaidėjų.

Šiandien ypatingai Adas „įsijungė“. Jį paskutinį atkabino, bet jis sugrįžo, nors psichologiškai ir nebuvo lengva. Žiauriai džiaugiuosi už jį. Sugrįžo į rinktinę ir ištraukė rungtynes su Italija.“

Dainiaus Adomaičio kariaunai tai buvo jau antroji pergalė iš eilės, kuri kaip reikiant pagerino jos pozicijas B grupėje po nesėkmingo starto prieš Gruzijos komandą. Ar galima sakyti, kad visa rinktinė jau pagavo ritmą?

„Norėtųsi galvoti, kad taip. Matote, šiandien Adas, vakar dar kiti iššovė. Kiekvieną dieną kažkuris žaidėjas iššauna. Tuo mes esame ir stiprūs“, – mūsiškių jėgą išskyrė A. Gudaitis.

Dabar lietuvių laukia laisva diena, o antradienį – akistata su ukrainiečiais, kurie kiek nelauktai sekmadienio popietę davė antausį gruzinams ir į turnyro lentelę įnešė šiek tiek sumaišties.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)